Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Προς αύξηση επιτοκίων η κεντρική τράπεζα

Τουρκία: Προς αύξηση επιτοκίων η κεντρική τράπεζα

Αναμένεται μία τελευταία αύξηση επιτοκίων στο 45%

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 250 μονάδες βάσης στο 45% αυτή την εβδομάδα, σηματοδοτώντας το τέλος του επιθετικού κύκλου σύσφιγξης, σύμφωνα με έρευνα του Reuters τη Δευτέρα, που έδειξε επίσης ότι οι προσδοκίες είναι για υψηλότερο πληθωρισμό και χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη φέτος σε σχέση με την πρόβλεψη των αρχών της χώρας.

Από τον Ιούνιο, όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διόρισε το πρώην στέλεχος της αμερικανικής τράπεζας Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν ως διοικήτρια, η κεντρική τράπεζα αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 3.400 μονάδες βάσης, συμπεριλαμβανομένης μιας αύξησης κατά 250 μονάδες βάσης στο 42,5% τον περασμένο μήνα.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι και τα 25 ιδρύματα που συμμετείχαν στην έρευνα προέβλεπαν το βασικό επιτόκιο θα αυξηθεί κατά 250 μονάδες βάσης την Πέμπτη.

Τον περασμένο μήνα, η κεντρική τράπεζα της γειτονικής χώρας δήλωσε ότι αναμένει «να ολοκληρώσει τον κύκλο σύσφιξης το συντομότερο δυνατό», επαναλαμβάνοντας ότι η πολιτική της ήταν “σημαντικά κοντά στο επίπεδο που απαιτείται για την καθιέρωση της πορείας αποπληθωρισμού».

Μετά από τον τρέχον μήνα, όλοι οι ερωτηθέντες είπαν ότι δεν αναμένουν άλλες αυξήσεις επιτοκίων, με βάση τη δημοσκόπηση του Reuters.

Στη δημοσκόπηση, η οικονομία της Τουρκίας αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 2,8% φέτος, σύμφωνα με τη διάμεση τιμή 37 οικονομολόγων, την ώρα που η κυβέρνηση έχει προβλέψει ανάπτυξη 4% φέτος.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024