Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νταβός: Ο πρόεδρος του Ισραήλ αποτελεί αντικείμενο ποινικών καταγγελιών, λένε Ελβετοί εισαγγελείς

Νταβός: Ο πρόεδρος του Ισραήλ αποτελεί αντικείμενο ποινικών καταγγελιών, λένε Ελβετοί εισαγγελείς

Ο Χέρτσογκ μίλησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ την Πέμπτη, όπου κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να απορρίψει τους ισχυρισμούς για γενοκτονία που έχουν διατυπωθεί εναντίον του Ισραήλ

Ελβετοί εισαγγελείς επιβεβαίωσαν την Παρασκευή πως ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ, αποτελεί αντικείμενο ποινικών καταγγελιών κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, καθώς το Ισραήλ κατηγορείται ότι διέπραξε εγκλήματα πολέμου στη Γάζα.

«Οι ποινικές καταγγελίες θα εξεταστούν σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία», ανέφερε το γραφείο της ελβετικής Γενικής Εισαγγελίας, προσθέτοντας πως θα επικοινωνήσει με το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να εξετάσει το θέμα της ασυλίας του.

Το γραφείο της ελβετικής Γενικής Εισαγγελίας δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το είδος ή τον αριθμό των καταγγελιών ή ποιος τις κατέθεσε.

Εκπρόσωπος του γραφείου του Χέρτσογκ και εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχόλια.

Η Νότια Αφρική κατονόμασε και τον Χέρτζογκ στην προσφυγή της

Ο Χέρτσογκ μίλησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ την Πέμπτη, όπου κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να απορρίψει τους ισχυρισμούς για γενοκτονία που έχουν διατυπωθεί εναντίον του Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως δεν υπάρχει «τίποτα πιο ειδεχθές και παράλογο» από την αγωγή που κατέθεσε η Νότια Αφρική στο Διεθνές Δικαστήριο (ICJ), κατηγορώντας το Ισραήλ για γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Παρουσιάζοντας την υπόθεσή της, η Νότια Αφρική κατονόμασε τον Χέρτσογκ και άλλους Ισραηλινούς αξιωματούχους, που όπως λέει εξέφρασαν πρόθεση γενοκτονίας εναντίον των Παλαιστινίων.

Η ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, που ξεκίνησε μετά την πολύνεκρη επίθεση μαχητών της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, έχει εκτοπίσει τους περισσότερους από τα 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας και έχει προκαλέσει σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, με σχεδόν 25 χιλιάδες νεκρούς Παλαιστινίους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024