Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενώπιον του Κογκρέσου ο γιος του Μπάιντεν - Θα καταθέσει για τις δοσοληψίες στο εξωτερικό

Ενώπιον του Κογκρέσου ο γιος του Μπάιντεν – Θα καταθέσει για τις δοσοληψίες στο εξωτερικό

Ο Χάντερ Μπάιντεν θα καταθέσει ενώπιον δυο επιτροπών του Κογκρέσου στις οποίες κυριαρχούν οι Ρεπουμπλικάνοι

Δυο επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων στις οποίες κυριαρχούν οι αντιπολιτευόμενοι Ρεπουμπλικάνοι ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη, έπειτα από μήνες αντεγκλήσεων, πως ο γιος του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο επιχειρηματίας Χάντερ Μπάιντεν, θα πάει να καταθέσει στα τέλη Φεβρουαρίου σχετικά με τις αμφισβητούμενης νομιμότητας δοσοληψίες στο εξωτερικό που του προσάπτουν.

Ο Μπάιντεν υιός, 53 ετών, τελευταία αφοσιωμένος στη ζωγραφική, αντιμέτωπος με δυο διώξεις από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη, βρίσκεται για καιρό στο στόχαστρο των Ρεπουμπλικάνων, ακόμα περισσότερο καθώς πλησιάζουν στον ορίζοντα οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, στις οποίες ο πατέρας του θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στο αξίωμά του.

Τον Φεβρουάριο η κατάθεση Μπάιντεν

Ο Χάντερ Μπάιντεν θα παρουσιαστεί για να «δώσει κατάθεση την 28η Φεβρουαρίου» στην επιτροπή δικαστικών υποθέσεων και στην επιτροπή εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, που αποτελούνται και οι δύο κατά πλειοψηφία από Ρεπουμπλικάνους, ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι πρόεδροί τους.

«Η κατάθεση του Χάντερ (Μπάιντεν) θα γίνει έπειτα από αυτές μελών της οικογένειας Μπάιντεν και προσώπων του περιβάλλοντός της», πρόσθεσαν οι Τζιμ Τζόρνταν και Τζέιμς Κόμερ. Δεν ξεκαθάρισαν αν η ακρόαση θα είναι δημόσια ή κεκλεισμένων των θυρών. Πρόκειται για ζήτημα στο οποίο διαφωνούν κάθετα οι δυο πλευρές.

Την περασμένη εβδομάδα, οι δυο επιτροπές εισηγήθηκαν να κριθεί ένοχος για παρακώλυση έρευνας του Κογκρέσου, διότι αρνήθηκε να προσέλθει σε ακρόαση κεκλεισμένων των θυρών για τα οικονομικά συμφέροντά του στο εξωτερικό. Εκείνος απαιτούσε η ακρόαση να είναι δημόσια.

Ποιες είναι οι κατηγορίες

Στο στόχαστρο ποινικών διώξεων για φοροδιαφυγή και παράνομη οπλοκατοχή, ο Χάντερ Μπάιντεν, ο οποίος στο παρελθόν ήταν εξαρτημένος από ουσίες, δηλώνει αθώος και στις δύο διαδικασίες. Οι επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων τον κατηγορούν πως είχε αμφίβολης νομιμότητας δοσοληψίες στην Ουκρανία και στην Κίνα, κεφαλαιοποιώντας το όνομα και το δίκτυο επαφών του πατέρα του.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής έχουν αρχίσει να διενεργούν έρευνα ενόψει της παραπομπής σε δίκη και της ενδεχόμενης παύσης από το αξίωμα του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν, που κατηγορούν πως άσκησε αθέμιτη επιρροή όταν ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα (2009-2017) για να διευκολύνει το παιδί του να διεκπεραιώσει υποθέσεις στο εξωτερικό. Ο πρόεδρος και ο γιος του απορρίπτουν κατηγορηματικά την κατηγορία αυτή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024