Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα πέναλτι πληγώνουν την ΑΕΚ

Τα πέναλτι πληγώνουν την ΑΕΚ

Η όλη πορεία σταμάτησε στο Κλεάνθης Βικελίδης

Κοιτάς τη διαδρομή της ομάδας σε βάθος χρόνου και βγάζεις συμπεράσματα. Νταμπλ το 1939. Το επόμενο ήρθε το 1978. Και μετά το 2023. Τέλος. Όταν έχει πανηγυρίσει η ΑΕΚ μόνο τρία νταμπλ στην ιστορία της, προφανώς και οι πιθανότητες να κάνει «back to back» κατάκτηση πρωταθλήματος και κυπέλλου μαζί, δεν ήταν με το μέρος της.

Η όλη πορεία σταμάτησε στο Κλεάνθης Βικελίδης. Να δεχθούμε πως ήταν καλύτερη από τον Αρη. Τι να το κάνεις…Το εισιτήριο πέταξε και η ΑΕΚ πληγώθηκε από το σημείο του πέναλτι όπως τόσες και τόσες φορές στην εφετινή σεζόν.

Τώρα ήταν στη διαδικασία, την τόσο ψυχοφθόρα. Νωρίτερα στην Ευρώπη, η ΑΕΚ λες και δεν έβαζε μυαλό, παραχωρούσε αφειδώς πέναλτι και τελικά έφευγε με το κεφάλι σκυμμένο. Τρία πέναλτι έγιναν γκολ σε βάρος της στα ματς με τη Μπράιτον. Δύο με τη Μαρσέιγ. Ένα με τον Αγιαξ, σύνολο έξι. Το λες και αρνητικό ρεκόρ.

Αλλά το ζήτημα δεν είναι μόνον αυτό. Σχετίζεται με τι βλέπουν στη Νέα Φιλαδέλφεια και μάλλον αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Στην Ευρώπη, μολονότι η ομάδα του Αλμέιδα άρχισε με εντυπωσιακή νίκη στην Αγγλία επί της Μπράιτον, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο αποκλεισμός υπήρξε πικρός και ας θέλησαν ορισμένοι να μας πείσουν πως έγινε το καλύτερο δυνατό.

Αναφορικά με την απόδοση, η έδρα χωρίς τον κόσμο χάνει μεγάλη από τη δυναμική της, τα πολλά παιχνίδια έχουν παίξει τον ρόλο τους ώστε να ομάδα να μη βγάζει την ένταση της περασμένης αγωνιστικής περιόδου και το κυριότερο;

Οι αντίπαλοι έχουν μάθει πώς να αντιμετωπίζουν και πολύ περισσότερο τον τρόπο που θα σταματούν την ΑΕΚ. Ακόμη και μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, οι περισσότεροι αναφέρονταν στην ανωτερότητά της. Αυτό, δηλαδή, ήταν το ζήτημα; ‘Η πως για ένα ακόμη παιχνίδι έλλειψε ο τραυματίας Γκαρσία που ναι μεν στη μέρα του είναι πολύ αξιόπιστος, αλλά χάνει πολλά ματς λόγω τραυματισμού;

Ο Φαν Βέερτ δεν έχει την εμπιστοσύνη του Αλμέιδα, ο Πιζάρο δεν δικαιώνει τον τεχνικό που τον επέλεξε, ο δε Πόνσε ελάχιστα θυμίζει τον παίκτη που είδαμε την πρώτη φορά που ήρθε στην Ελλάδα.

Συμπέρασμα: ήταν φανερό πως κάπου θα παραπατούσε η ΑΕΚ. Συνέβη στη ρεβάνς με τον Αρη και έτσι χάθηκε ακόμη ένας στόχος. Για τους αρμόδιους, το μείζον είναι να δουν τα αληθινά ζητήματα και μην τα κρύψουν κάτω από το χαλί.

Sports in

Ξανά και ξανά: Η Marca «έντυσε» πάλι τον Μεντιλίμπαρ δαφνοστεφανωμένο έφηβο (pic)

Όπως με τη Φενέρ. Έτσι και με τη Βίλα. Η Marca επέλεξε τον ίδιο τρόπο για να συγχαρεί Ολυμπιακό και Μεντιλίμπαρ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024