Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο φως το μυστικό τηλεφώνημα του Όστιν - Ζήτησε ασθενοφόρο με κλειστές σειρήνες

Στο φως το μυστικό τηλεφώνημα του Όστιν – Ζήτησε ασθενοφόρο με κλειστές σειρήνες

Ο άγνωστος άνδρας ζήτησε από τους τραυματιοφορείς να μην χρησιμοποιήσουν τα φώτα ή τις σειρήνες του ασθενοφόρου

Στη δημοσιότητα δόθηκε το τηλεφώνημα έκτακτης ανάγκης που έγινε από τον βοηθό του υπουργού Άμυνας, Λόιντ Όστιν, για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο την Πρωτοχρονιά. Στο ηχητικό ακούγεται ο βοηθός του να λέει «Μπορεί το ασθενοφόρο να εμφανιστεί με κλειστά τα φώτα και τις σειρήνες; Προσπαθούμε να παραμείνουμε λίγο διακριτικοί.»

Ακόμη, σύμφωνα με την Daily Beast, που αποκαλύπτει το περιεχόμενο του ηχητικού, ο άνδρας στην άλλη άκρη της γραμμής απάντησε ότι το ασθενοφόρο μπορεί να το κάνει αυτό, σημειώνοντας ότι «συνήθως όταν κατευθύνονται σε μια κατοικημένη γειτονιά, τις κλείνουν.» Πρόσθεσε ότι το ασθενοφόρο υποχρεούται από το νόμο να λειτουργεί τις σειρήνες και τα φώτα σε κεντρικούς δρόμους, όπως οι Georgetown Pike και Leesburg Pike.

Υπό άκρα μυστικότητα

Αν και ο υπουργός Άμυνας κράτησε το περιστατικό μυστικό από το κοινό και από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και άλλους ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης, αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τον Δεκέμβριο για τη θεραπεία και την αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη.

Τελικά πήγε στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed μετά από ιατρικές επιπλοκές που αντιμετώπισε την 1η Ιανουαρίου. Το όνομα και ο τίτλος του Όστιν έχουν αποσιωπηθεί στην κλήση, αλλά με βάση τον χρόνο και την τοποθεσία -την κατοικία του υπουργού Άμυνας- η κλήση μπορεί εύλογα να εκτιμηθεί ότι αφορούσε τις επιπλοκές του.

Η μυστικότητα της επίσκεψης και της θεραπείας του υπουργού Άμυνας στο νοσοκομείο έχει προκαλέσει κάποιες ανησυχίες τις τελευταίες ημέρες. Η έκταση των παθήσεων του Όστιν -και κατά πόσον επηρέαζε την ικανότητά του να εκτελεί εντολές σε μια περίοδο αυξημένων επιθέσεων κατά των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή- ήταν ασαφής για αρκετές ημέρες.

Με κλειστές σειρήνες και φώτα μεταφέρθηκε ο Όστιν στο νοσοκομείο

Η μεταφορά στο νοσοκομείο την Πρωτοχρονιά έγινε κάτω υπό άκρα μυστικότητα

Νέες πληροφορίες

Το ηχητικό της κλήσης στη γραμμή έκτακτης ανάγκης, αποκαλύπτει επίσης κάποιες νέες πληροφορίες σχετικά με την ιατρική κατάσταση του υπουργού Άμυνας εκείνη την εποχή. Ο υπουργός Άμυνας δεν ανέφερε πόνο στο στήθος εκείνη τη στιγμή, δήλωσε ο βοηθός στην κλήση. Επιβεβαίωσε επίσης ότι ο Όστιν δεν λιποθύμησε και δεν αισθανόταν ότι επρόκειτο να λιποθυμήσει.

Όταν ρωτήθηκε, ο βοηθός επιβεβαίωσε ότι ο υπουργός Άμυνας ήταν σε εγρήγορση και δεν ήταν σε σύγχυση. Οι αξιωματούχοι του Εθνικού Στρατιωτικού Ιατρικού Κέντρου Walter Reed εξέδωσαν προηγουμένως μια δήλωση στην οποία σημείωναν ότι εκείνη τη στιγμή ο Όστιν αντιμετώπιζε «ναυτία με έντονο πόνο στην κοιλιά, στο ισχίο και στα πόδια».

Αργότερα, το ιατρικό προσωπικό αποκάλυψε κατά την αρχική αξιολόγηση ότι έπασχε από λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος και μειωμένη λειτουργία του λεπτού εντέρου. Ο Όστιν υποβλήθηκε σε γενική αναισθησία τον Δεκέμβριο για την αρχική διαδικασία προστατεκτομής, αλλά δεν υποβλήθηκε σε γενική αναισθησία μετά την εμφάνιση επιπλοκών, σύμφωνα με προηγούμενη δήλωση.

Σημειώνεται ότι ο Όστιν πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο την Δευτέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου. «Ο υπουργός συνεχίζει να αναρρώνει καλά και, σύμφωνα με τις συμβουλές των γιατρών,θα εκτελεί τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως για ένα χρονικό διάστημα πριν επιστρέψει στο Πεντάγωνο», ανέφερε η ανακοίνωση.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024