Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μίλησε πρώτα για την αγάπη του…

Μίλησε πρώτα για την αγάπη του…

Και είναι σημαντικό για το «δέσιμο» μιας ομάδας, να βλέπει ο κόσμος τον προπονητή να μιλάει με τόση αγάπη για τον σύλλογο, όπως έκανε σήμερα ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το βράδυ της Πέμπτης την Μακάμπι στο ΣΕΦ, σ’ ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την πορεία των πειραιωτών στην διοργάνωση. Η νίκη είναι «μονόδρομος» για την ομάδα του λιμανιού, κάτι που άλλωστε φάνηκε και από τις δηλώσεις που έκανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου πριν από το μεγάλο παιχνίδι.

Υπάρχουν δύο στοιχεία στις δηλώσεις που έκανε ο προπονητής του Ολυμπιακού που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δείχνουν πολλά για τον τρόπο σκέψης του κόουτς της ομάδας του λιμανιού.

Θα πρέπει λοιπόν να επισημανθεί ότι ο Μπαρτζώκας μίλησε πρώτα απ’ όλα σαν οπαδός του Ολυμπιακού, σαν οπαδός που αγαπάει πολύ την ομάδα του κι αυτό δεν το έχει κρύψει ποτέ ο Έλληνας κόουτς.

Και είναι σημαντικό για το «δέσιμο» μιας ομάδας, να βλέπει ο κόσμος τον προπονητή να μιλάει με τόση αγάπη για τον σύλλογο, όπως έκανε σήμερα ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Δείχνει κι αυτό πολλά για τον τρόπο που σκέφτεται τη σχέση του με τον σύλλογο ο κόουτς των «ερυθρόλευκων», καθώς συμπεραίνει εύκολα κάποιος ότι ο Μπαρτζώκας δεν είναι μόνο ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Πάνω απ’ όλα είναι οπαδός της ομάδας κι αυτό δεν αλλάζει ποτέ. Θυμίζουμε πως μετά το τέλος της πρώτης «θητείας» του Μπαρτζώκα, ο Έλληνας τεχνικός δεν έχανε παιχνίδι της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη.

Έτσι μίλησε λοιπόν ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», σαν ένας άνθρωπος που πονάει την ομάδα και η σχέση του με τον σύλλογο δεν περιορίζεται σ’ ένα επαγγελματικό συμβόλαιο.

Κι αυτό είναι κάτι που μετράει σε μεγάλο βαθμό και τέτοια πολυτέλεια δεν την έχουν πολλές ομάδες.

Πάμε όμως και στο δεύτερο στοιχείο που επίσης παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και φανερώνει την εμπιστοσύνη που έχει ο προπονητής στην ομάδα του.

Ο Μπαρτζώκας ξέρει καλά πόσο πολύτιμος είναι ο Φαλ για το παιχνίδι του Ολυμπιακού και πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι για τον Έλληνα κόουτς η απουσία του Γάλλου από μια σειρά κρίσιμων αγώνων σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα.

Η τοποθέτηση όμως του προπονητή του Ολυμπιακού δείχνει ότι ο Μπαρτζώκας πάει στον «πόλεμο» έχοντας πίστη στους παίκτες του κι αυτό είναι κάτι που το έχει δουλέψει πολύ τα τρία τελευταία χρόνια ο κόουτς των πειραιωτών.

Η απουσία του Φαλ είναι αναμφίβολα ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό, αλλά ένας προπονητής είναι υποχρεωμένος να «ζει» με τα προβλήματα και τις απουσίες κάτι που σημαίνει ότι ο Μπαρτζώκας είναι έτοιμος να παρουσιάσει το plan B στο παρκέ του ΣΕΦ αλλά και σε όλα τα παιχνίδια από τα οποία θ’ απουσιάσει ο Γάλλος σέντερ.

Για να δουλέψει όμως σωστά το πλάνο χρειάζεται να δώσουν όλοι οι παίκτες το 100% κι αυτό ακριβώς ζητάει ο Μπαρτζώκας, γνωρίζοντας πως η ομάδα του πρέπει να ελέγξει τα ριμπάουντ. Αν το καταφέρουν αυτό οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν κάνει το πρώτο σημαντικό βήμα για να πάρουν τη νίκη απέναντι στην Μακάμπι.

Δεν αρκεί όμως μόνο ένα βήμα, χρειάζονται κι άλλα ωστόσο τα ριμπάουντ θα κρίνουν πολλά σε ότι αφορά την έκβαση της αναμέτρησης.

Όπως και να δει πάντως το συγκεκριμένο παιχνίδι ένα είναι σίγουρο. Ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώρια ήττας από την Μακάμπι στο ΣΕΦ.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024