Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη «γραμμή» Τραμπ ο Πούτιν - «Οι προηγούμενες αμερικανικές εκλογές ήταν αποτέλεσμα νοθείας»

Στη «γραμμή» Τραμπ ο Πούτιν – «Οι προηγούμενες αμερικανικές εκλογές ήταν αποτέλεσμα νοθείας»

«Αγόρασαν ψηφοδέλτια για 10 δολάρια, τα συμπλήρωσαν και τα πέταξαν μέσα σε γραμματοκιβώτια, χωρίς καμία εποπτεία από παρατηρητές, και αυτό ήταν», δήλωσε ο Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, υποψήφιος για μια νέα εξαετή θητεία στις εκλογές που οι αντίπαλοί του χαρακτηρίζουν «παρωδία της δημοκρατίας», δήλωσε ότι υπήρξε νοθεία στις προηγούμενες εκλογές στις ΗΠΑ, που έγινε μέσω της επιστολικής ψήφου.

«Στις ΗΠΑ, στις προηγούμενες εκλογές έγινε νοθεία μέσω επιστολικής ψήφου… αγόρασαν ψηφοδέλτια για 10 δολάρια, τα συμπλήρωσαν και τα πέταξαν μέσα σε γραμματοκιβώτια, χωρίς καμία εποπτεία από παρατηρητές, και αυτό ήταν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πούτιν, χωρίς να παραθέσει στοιχεία για τον ισχυρισμό του, ακολουθώντας τη «γραμμή» του Ντόναλντ Τραμπ που κατήγγειλε ότι η νίκη του Τζο Μπάιντεν ήταν αποτέλεσμα «νοθείας».

Εκλογές για τα «μάτια του κόσμου» στη Ρωσία

Αντίπαλοι του Πούτιν τονίζουν ότι οι προεδρικές εκλογές του Μαρτίου στη Ρωσία δεν είναι μια πραγματική εκλογική αναμέτρηση, καθώς ο πρόεδρος κατέχει εξουσία χωρίς κανείς να μπορεί να τον αμφισβητήσει και ο κύριος αντίπαλός του, Αλεξέι Ναβάλνι, εκτίει περισσότερα από 30 χρόνια ποινή κάθειρξη με κατηγορίες που ο ίδιος λέει ότι είναι κατασκευασμένες.

Επίσης, ορισμένοι επικριτές του Ρώσου ηγέτη αναφέρουν ότι η χρήση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας δημιουργεί περιθώρια στις αρχές να χειραγωγήσουν χωρίς ανίχνευση το αποτέλεσμα των εκλογών υπέρ του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, τον Αύγουστο, σύμφωνα με τους New York Times, είπε ότι «οι ρωσικές προεδρικές εκλογές δεν είναι πραγματικά δημοκρατία, αλλά δαπανηρή γραφειοκρατία» και προσέθεσε πως ο Πούτιν θα επανεκλεγεί το επόμενο έτος με περισσότερο από το 90% των ψήφων.

Ο Πεσκόφ δήλωσε αργότερα στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι τα λόγια του ερμηνεύτηκαν με «εντελώς λάθος τρόπο», λέγοντας απλά ότι ο Πούτιν απολαμβάνει μια άνευ προηγουμένου υποστήριξη από τον ρωσικό λαό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το χρυσό στο Παρίσι και οι λόγοι που ο Πετρούνιας μπορεί να το κατακτήσει! (pics)

Yπάρχουν δύο σημαντικοί παράγοντες που θα παίξουν τεράστιο ρόλο στην προσπάθεια του να επαναλάβει το χρυσό θρίαμβο του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024