Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Αριστερά: Mέρα ντροπής για την Ελλάδα - Καταδικάστηκε για τον θανάσιμο τραυματισμό πρόσφυγα

Νέα Αριστερά: Mέρα ντροπής για την Ελλάδα – Καταδικάστηκε για τον θανάσιμο τραυματισμό πρόσφυγα

Η απόφαση καταδίκης από το ΕΔΔΑ αφορούσε τον θανάσιμο τραυματισμό πρόσφυγα από δεκατρείς πυροβολισμούς λιμενικών στη μηχανή λέμβου στα ανοιχτά της Ψερίμου το 2014

Ως ημέρα ντροπής για την Ελληνική Δημοκρατία θα καταγραφεί η σημερινή, σύμφωνα με τη Νέα Αριστερά, λόγω της καταδίκης της Ελλάδος από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου «για παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή».

Η απόφαση αφορούσε τον θανάσιμο τραυματισμό πρόσφυγα από δεκατρείς πυροβολισμούς λιμενικών στη μηχανή λέμβου στα ανοιχτά της Ψερίμου το 2014.

Όπως σημειώνει η Νέα Αριστερά, «η καταδικαστική απόφαση αφορά και την αναποτελεσματική και πλημμελή έρευνα του περιστατικού από την ελληνική δικαιοσύνη που υιοθέτησε, σύμφωνα με την απόφαση, την εκδοχή του Λιμενικού, παρέλειψε την εξέταση στοιχείων όπως η ιατροδικαστική έκθεση, και έβαλε την υπόθεση στο αρχείο».

«Οι μνήμες από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου είναι ακόμα νωπές»

Ακολούθως η κοινοβουλευτική ομάδα προσθέτει ότι «οι καταγγελίες για επαναπροωθήσεις και παράνομες πρακτικές στην θάλασσα σε βάρος προσφύγων και μεταναστών, που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι προσπάθειες συσκότισης της έρευνας, εκθέτουν την Ελλάδα διεθνώς. Οι μνήμες από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου είναι ακόμα νωπές. Τα κρίσιμα ερωτήματα για τις ευθύνες που οδήγησαν στην τραγωδία ακόμα αναπάντητα».

Προσθέτει ότι «η νέα καταδίκη της Ελλάδας υπογραμμίζει με δραματικό τρόπο το αυτονόητο: Ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, η υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής, η διάσωση εκείνων που κινδυνεύουν στην θάλασσα δεν μπορούν να είναι υπό αίρεση».

«Απέναντι στο μίσος, τη δημαγωγία και τη βία, εμείς αντιπαρατάσσουμε την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και την κοινή λογική»

Σύμφωνα με τη Νέα Αριστερά, «η Ευρώπη Φρούριο, η μετατροπή της Μεσογείου σε υγρό νεκροταφείο, η τροφοδότηση των πιο ακραίων, ξενοφοβικών και ρατσιστικών ενστίκτων της κοινωνίας, η αναζήτηση εθνικών λύσεων δεν μπορούν να είναι η απάντηση σε ένα ευρωπαϊκό και διεθνές ζήτημα όπως οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές».

Καταληκτικά η Νέα Αριστερά υποστηρίζει πως «απέναντι στο μίσος, τη δημαγωγία και τη βία, εμείς αντιπαρατάσσουμε την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και την κοινή λογική».

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024