Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ κατηγορεί ΣΥΡΙΖΑ ότι διαχωρίζει τη σύμβαση 717 από το δυστύχημα στα Τέμπη

ΝΔ κατηγορεί ΣΥΡΙΖΑ ότι διαχωρίζει τη σύμβαση 717 από το δυστύχημα στα Τέμπη

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιθυμεί να διαχωρίσει τη σύμβαση 717 από την τραγωδία στα Τέμπη

Η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αποσυνδέει τη διερεύνηση του δυστυχήματος στα Τέμπη από αυτή της διαβόητης σύμβασης 717. «Μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε πραγματικό αγώνα, υποστηρίζοντας ότι τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη αγγίζουν μόνο τη σύμβαση 717», αναφέρουν κύκλοι της πλειοψηφίας στη εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη.

«Ωστόσο στη σημερινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Κόκκαλης έκανε στροφή 180 μοιρών: επιχειρηματολόγησε υπέρ της κατάθεσης του πρώην προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Βούρδα στην επιτροπή, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει ασκηθεί εναντίον του δίωξη για τα Τέμπη, αλλά για την 717. Διαχώρισε, δηλαδή, πλήρως τη σύμβαση από το δυστύχημα.

Οι μάρτυρες ανέφεραν πως ενδεχομένως να «αυτοενοχοποιηθούν» κατά τη διάρκεια της κατάθεσής τους

Συνέχισε ακόμη παραπέρα, δε, λέγοντας ότι η 717 «δεν έφερε από μόνη της το δυστύχημα και σε αυτό συμφωνούμε όλοι». Αν συμφωνούν όλοι, τότε καιρός είναι να αρχίσει η πραγματική διερεύνηση των αιτιών και η απόδοση των ανάλογων ευθυνών», τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι.

Αιτία στάθηκε η άρνηση να καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής δύο μάρτυρες με το επιχείρημα ότι τους  έχει ασκηθεί δίωξη μετά το πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τη σύμβαση 717.

Πρόκειται για τους Αθανάσιο Βούρδα που διατέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ την περίοδο 2015-2017 και ο Χρήστος Διονέλλης (αντιπρόεδρος ΕΡΓΟΣΕ 2015-2017, διευθύνων σύμβουλος ΕΡΓΟΣΕ 2017-2019) υποστήριξαν στις επιστολές τους πως στις καταθέσεις τους ενώπιον των μελών της εξεταστικής επιτροπής ενδέχεται να αυτοενοχοποιηθούν.

Ο Βασίλης Κόκκαλης από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να παραπεμφθεί το θέμα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, τονίζοντας δε, πως οι μάρτυρες μπορούν να μην απαντήσουν τις ερωτήσεις που αφορούν τη σύμβαση «717».

Sports in

Κασσελάκης στο TikTok: Η δίαιτα, το «welcome to Leros» και η ερώτηση για τη… Φάρλι

Στο βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφει με χιούμορ τις χαρές αλλά και τα «ζόρια» της «ναυτικής» περιοδείας του, ενώ στέλνει και τα μηνύματά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024