Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απέτυχαν τα φροντιστήρια για τον γάμο ομοφύλων θα αρχίσουν τα ιδιαίτερα στη ΝΔ - Πρόταση από τους διαφωνούντες

Απέτυχαν τα φροντιστήρια για τον γάμο ομοφύλων θα αρχίσουν τα ιδιαίτερα στη ΝΔ – Πρόταση από τους διαφωνούντες

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζονται κινήσεις με σκοπό να συνασπιστούν βουλευτές της ΝΔ που διαφωνούν προκειμένου να καταθέσουν πρόταση επέκτασης του σύμφωνου συμβίωσης

Με νέες αντιδράσεις ολοκληρώθηκε περίπου στις 22:00 η δεύτερη πράξη του… φροντιστηρίου των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών στο κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, στην οδό Πειραιώς.

Περίπου 60 βουλευτές βρέθηκαν στα γραφεία και ενημερώθηκαν από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, που έχει αναλάβει ειδικό ρόλο… μασέρ στις αντιδράσεις της δεξιάς πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας.

Ετοιμάζονται κινήσεις με σκοπό να συνασπιστούν βουλευτές της ΝΔ που διαφωνούν προκειμένου να καταθέσουν πρόταση επέκτασης του σύμφωνου συμβίωσης

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, στη θέση του έτερου αντιπροέδρου Άδωνι Γεωργιάδη που είχε δώσει χθες το παρών, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, που ήταν αυτός που είχε στείλει την επιστολή-κάλεσμα στους βουλευτές για το… φροντιστήριο και η καθηγήτρια Λίνα Παπαδοπούλου, που ήταν μια εκ των συντακτών του επερχόμενου νομοσχεδίου.

Στο σημερινό φροντιστήριο βρέθηκε μεταξύ άλλων και ο Θάνος Πλεύρης, που έχει εκφράσει έντονα και δημόσια τη διαφωνία του στο νομοσχέδιο. Ακόμη, μεταξύ των βουλευτών που διαφωνούν βρίσκεται η βουλευτής Ευρυτανίας Θωμαΐς (Τζίνα) Οικονόμου και ο βουλευτής Λαρίσης Μάξιμος Χαρακόπουλος που εξίσου έχουν αντιδράσει στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια του… φροντιστηρίου ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα με βάση απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Το αν θέλουμε εμείς ως δικαίωμα να το υιοθετήσουμε είναι άλλη συζήτηση» φέρεται να είπε ο Θάνος Πλεύρης, υπογραμμίζοντας ότι το 2018 η ΝΔ είχε ταχθεί κατά της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια. «Σήμερα δεν θα πάει ποτέ σε ίδρυμα παιδί που πεθαίνει ο βιολογικός γονέας του, υπάρχουν ισχυρές δικλείδες ασφαλείας στο σύστημα», υποστήριξε.

Στην τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ απάντησε ο Άκης Σκέρτσος τονίζοντας ότι μετά το 2019 εκπονήθηκε εθνικό σχέδιο για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ και το θέμα εντάχθηκε στο πρόγραμμα της παράταξης. Απαντήσεις έδωσε και η καθηγήτρια Λινά Παπαδοπούλου.

Η κ. Οικονόμου από την πλευρά της δήλωσε ότι μένει η υιοθεσία των παιδιών με την οποία διαφωνεί. Προβληματισμένη δήλωσε και η βουλευτής Κορινθίας Μαριλένα Σουκούλη. Σταθερά ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου είναι ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος. Στη συνεδρίαση βρέθηκε και ο… προσφάτως «μετανοημένος» βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης είπε: «Έγινε ένας ανοιχτός και δημοκρατικός διάλογος».

Ετοιμάζονται κινήσεις συνασπισμού των διαφωνούντων βουλευτών

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι… ανένδοτοι επιμένουν στο ζήτημα της τεκνοθεσίας, ενώ ετοιμάζουν κινήσεις με σκοπό να συνασπιστούν οι βουλευτές που διαφωνούν προκειμένου να καταθέσουν πρόταση επέκτασης του σύμφωνου συμβίωσης, ώστε να μην χρειάζεται νομοθέτηση για τον πολιτικό γάμο, όπως αναφέρουν.

Ακόμη, απών από το φροντιστήριο ήταν ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, που έχει εκφράσει τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι στο χθεσινό φροντιστήριο των βουλευτών της ΝΔ, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης -ο οποίος ανοιχτά εκφράζει έντονη διαφωνία για το επερχόμενο νομοσχέδιο– ρώτησε γιατί δεν προωθείται λύση στο θέμα με αλλαγές στο σύμφωνο συμβίωσης. Από τη δική της πλευρά η βουλευτής Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών Άννα Καραμανλή, που έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, εμφανίστηκε αμετακίνητη από τις ενστάσεις της.

Δείτε φωτογραφίες:

Ο Άκης Σκέρτσος

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

Ο Γιάννης Μπρατάκος

Ο Κωστής Χατζηδάκης

Ο Νότης Μηταράκης

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος

Ο Παύλος Μαρινάκης

Νίκος Παπαθανάσης

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024