Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ενδυνάμωση της ανθεκτικότητας του Δήμου, στόχος του νέου Δημάρχου Λαρισαίων

Η ενδυνάμωση της ανθεκτικότητας του Δήμου, στόχος του νέου Δημάρχου Λαρισαίων

Ο Θανάσης Μαμάκος μίλησε στο cityhub των ΝΕΩΝ.

Συμμετοχή, αξιοποίηση κάθε ικανού συμπολίτη, συνεργασία με όλους και αποτελεσματική διαχείριση κάθε δυνατής επιλογής που θα πάει το Δήμο μπροστά: Με αυτό το μοντέλο διοίκησης, ο δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος, ο οποίος ανέλαβε στην αρχή του έτους, έχει όραμα να φτιάξει την πόλη του αύριο.  

Δύο εβδομάδες στο τιμόνι του δήμου. Ποιο μοντέλο διοίκησης θα ακολουθήσετε; 

Πιστεύω βαθιά στη συμμετοχική διαδικασία και στην ενεργοποίηση του παράγοντα «πολίτης». Και αυτό σημαίνει δυνατότητα από τη μία να εκφραστεί και να δράσει ο δημότης και από την άλλη δημοτική αρχή που «ακούει και βλέπει», που είναι παρούσα σε κάθε σημείο του Δήμου, που δεν αφήνει κανέναν και καμία γειτονιά πίσω. 

Πιστεύω επίσης στους ικανούς ανθρώπους, σε αυτούς που μπορούν να προσφέρουν στην πόλη, σε αυτούς που νοιάζονται για τον Δήμο, σε αυτούς που δουλεύουν και φέρνουν αποτελέσματα, άσχετα με την κομματική τους προέλευση. 

Πιστεύω εξίσου στην ενότητα, τη συνεργασία και στη συνέργεια στη βάση ρεαλιστικών διεκδικήσεων που οδηγούν σε βιώσιμα αποτελέσματα για όλους! 

Άρα: Συμμετοχή, αξιοποίηση κάθε ικανού συμπολίτη, συνεργασία με όλους και αποτελεσματική διαχείριση κάθε δυνατής επιλογής που θα πάει το Δήμο μπροστά! 

Οι προτεραιότητες του νέου Δημάρχου

Σε ποιους τομείς θα δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα; 

Το όραμά μου και αυτό που θέλω να πιστέψουν οι συμπολίτες μου, είναι ότι ΜΑΖΙ μπορούμε να φτιάξουμε τη Λάρισα του αύριο: 

Έναν Δήμο με καλύτερη καθημερινότητα σε όλους τους τομείς: Καθαριότητα, ανακύκλωση, κυκλοφοριακό, στάθμευση, συνοικίες, συγκροτημένοι και λειτουργικοί δημόσιοι χώροι και κυρίως φροντίδα και λύσεις στα προβλήματα όσων πληγώθηκαν από τις πλημμύρες! 

Έναν Δήμο ανθρώπινο και ανθεκτικό, με ευαισθησίες και κοινωνική αλληλεγγύη. Μια πόλη σύγχρονη, ψηφιακή, με ενσωματωμένες στη ζωή μας τις νέες τεχνολογίες. Μια πόλη εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο, αλλά και κέντρο καινοτομίας στη Θεσσαλία. Έναν Δήμο εξωστρεφή, με μεγάλα events σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μια πόλη που θα μπορεί να αποτελεί έναν 12μηνο τουριστικό προορισμό με «όπλα» τη θέση της, τον πολιτισμό της, τις Εκθέσεις και τα Συνέδρια, τη διασκέδαση, τη γαστρονομία. 

Έχω το όραμά μου για την πόλη, έχω το σχέδιο, αλλά και την ομάδα των ανθρώπων που πιστεύουν και μπορούν να το υλοποιήσουν και, με τη βοήθεια και τη συμμετοχή όλων, θα το κάνουμε πραγματικότητα! Μαζί θα κάνουμε τη Λάρισα σπουδαία ξανά! 

Θα επιδιώξετε στενή συνεργασία με το κεντρικό κράτος; 

Η συνεργασία είναι αυτονόητη με όρους αλληλοσεβασμού και με διακριτή λειτουργία. Εγώ είμαι εδώ για τους συμπολίτες μου και θα διεκδικήσω με όρους ρεαλισμού από το κεντρικό κράτος, ό,τι μπορώ και ό,τι χρειάζεται για να κάνω τον Δήμο καλύτερο, σύγχρονο, ασφαλή και ανθρώπινο. Είμαι εδώ για τα συμφέροντα της πόλης και μόνο, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς εμμονές και κυρίως χωρίς να φοβάμαι να λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Θέλω το κεντρικό κράτος αρωγό στην προσπάθειά μας για τη Λάρισα του μέλλοντος και πιστεύω ότι θα το έχουμε. 

*Συνέντευξη στην Εύη Σαλτού

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024