Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεία: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνδράμει στις έρευνες για τον αγνοούμενο οδηγό

Ηλεία: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνδράμει στις έρευνες για τον αγνοούμενο οδηγό

Η σορός της άτυχης συνοδηγού εντοπίστηκε 1,5χλμ. μακριά από το σημείο στο οποίο το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τον χείμαρρο

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) συμμετέχει με κλιμάκιο εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών στις έρευνες για τον εντοπισμού του αγνοούμενου στα Κρέστενα Ηλείας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «κλιμάκιο εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Πάτρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου στο Πλουτοχώρι του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ο οποίος αγνοείται από εχθές το βράδυ, όταν από την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή παρασύρθηκε το όχημά του από τα ορμητικά νερά».

Με ειδικό εξοπλισμό και drone επιχειρούν από τις πρώτες πρωινές ώρες, εστιάζοντας σε δύσβατα σημεία και παραπόταμους του Αχέροντα

Κλιμάκιο του ΕΕΣ Πάτρας επιχειρεί στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό του 50χρονου

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές, συνεχίζει η ανακοίνωση «με διασωστικό εξοπλισμό και drone και σε απόλυτη συνεργασία με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, επιχειρούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή, εστιάζοντας σε δύσβατα σημεία και παραπόταμους του ποταμού Αχέροντα που έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους από την ισχυρή βροχόπτωση».

Οι έρευνες, από τους έμπειρους και ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ε.Ε.Σ., «θα συνεχιστούν στην περιοχή για όσο κριθεί αναγκαίο».

Το χρονικό

Ο 50χρονος οδηγός φαίνεται να επιχείρησε να διασχίσει το γεφύρι στην είσοδο του χωριού, έχοντας μαζί του στο αυτοκίνητο την αρραβωνιαστικιά του.

Τριάντα μέτρα πριν από τη γέφυρα, όμως, τα ορμητικά νερά έσπρωξαν το όχημα στην αριστερή πλευρά του δρόμου κι αυτό σφήνωσε πάνω σε ένα κράσπεδο, με αποτέλεσμα να μην ανοίγει η πόρτα του οδηγού.

Η πίεση του νερού ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε όμως ούτε την πόρτα της συνοδηγού να ανοίξει.

Σύμφωνα με το patris news, ο αγνοούμενος άνδρας φέρεται να επικοινώνησε με συγχωριανό του ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν παρασυρθεί το όχημά του, αναφέροντάς του πως βρίσκεται σε κίνδυνο τόσο ο ίδιος όσο και η σύντροφός του και ζητώντας έντρομος βοήθεια.

Ωστόσο, το κράσπεδο δεν άντεξε την πίεση, έσπασε και το αυτοκίνητο έπεσε στον χείμαρρο.

Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο ilialive.gr ανέφερε ότι γύρω στις 20:30 είδε το αυτοκίνητο να επιχειρεί να περάσει το γεφύρι και να παρασύρεται τελικά από το νερό, ενώ κινδύνεψε στο ίδιο σημείο μια ακόμη γυναίκα που επιχείρησε να περάσει το καλυμμένο με νερό γεφύρι.

Λίγο πριν το τολμήσει όμως, έσβησε η μηχανή του αυτοκινήτου της, γεγονός που αποδείχτηκε τελικά σωτήριο.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024