Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το ρίσκο του S&P 500 και του ευμετάβλητου 2024 - Τι ανησυχεί κάποιους αναλυτές

Το ρίσκο του S&P 500 και του ευμετάβλητου 2024 – Τι ανησυχεί κάποιους αναλυτές

Τι εκτιμά ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επενδυτής και διευθύνων σύμβουλος της DoubleLine Capital, Jeffrey Gundlach

Η κατά 75% πιθανότητα ύφεσης φέτος και η επικείμενη φρενίτιδα απολύσεων κάνει τον S&P 500 να φαντάζει σαν μεγάλο ρίσκο, προειδοποίησε ο επενδυτής Jeffrey Gundlach κατά τη διάρκεια πρόσφατης δημόσιας διαδικτυακής εκπομπής, σύμφωνα με το Business Insider.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου επενδυτή και διευθύνοντος συμβούλου της DoubleLine Capital, οι μετοχές των περίφημων Magnificent Seven (Apple, Alphabet, Microsoft, Amazon, Meta, Tesla και Nvidia), είναι πιθανό να ακολουθήσουν την ευρύτερη αγορά. Το 2023, κατέγραψαν εντυπωσιακή μέση απόδοση 111%, σε σύγκριση με την απόδοση 24% του ευρύτερου S&P 500.

«Το 2024 θα δούμε μια μείωση των επιτοκίων στο πρώτο μέρος του έτους»

Μάλιστα ο Gundlach έθεσε πτωτικές προβλέψεις για το δολάριο και προέβλεψε υψηλότερο πληθωρισμό, επιτόκια και ανεργία από ό,τι περιμένουν πολλοί στη Wall Street. Ειδικότερα επικεντρώθηκε σε 10 διαφορετικά σημεία:

1. «Αρκετά πλούσιος είναι σίγουρα ο S&P 500. Έχουμε υποχωρήσει σε όλη τη διαδρομή μέχρι μια διπλή κορυφή. Σχεδόν ακριβώς δύο χρόνια αργότερα, βρισκόμαστε ουσιαστικά στο ίδιο σημείο. Αυτό μοιάζει με μια αρκετά άθλια θέση συναλλαγών για την κατοχή μετοχών».

2. «Οι ΗΠΑ δεν είχαν πραγματικά καλύτερες επιδόσεις κατά τη διάρκεια του 2023, και στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο σε γενικές γραμμές εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Δεν είμαστε πλέον πραγματικά ο παγκόσμιος νικητής».

3. «Θα αναζητούσαμε μια μικρή υποαπόδοση των υψηλών πτήσεων, των λεγόμενων Magnificent Seven και των ομοίων τους. Από τον Ιούλιο και μετά έχουν πάει σε μια νεκρή πλαγιολίσθηση και συνήθως όταν έχεις αυτές τις επίμονες τάσεις να αρχίζουν να δυσκολεύονται και να σταματούν, αυτό σημαίνει ότι έρχεται αλλαγή τάσης».

4. «Θα χρειαστεί μια ύφεση για να καταρρεύσει πραγματικά σκληρά το δολάριο. Η αξία του εμπορικά σταθμισμένου ευρύτερου δολαρίου θα πέσει στην επόμενη ύφεση, πράγμα που σημαίνει ότι ο S&P 500 θα πρέπει να υποαποδώσει».

5. «Η αντιστροφή της καμπύλης υποδηλώνει σε μεγάλο βαθμό ύφεση και το δολάριο θα έχει μεγάλα προβλήματα στην επόμενη ύφεση, ως συνέπεια των πολιτικών που εφαρμόζουμε για να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό που θα μπορούσε να είναι μια πολύ επώδυνη ύφεση».

6. «Το 2024 θα είναι εξαιρετικά ευμετάβλητο. Νομίζω ότι θα δούμε μια μείωση των επιτοκίων στο πρώτο μέρος του έτους, ακολουθούμενη από μια ύφεση, ακολουθούμενη από μια υφεσιακή αντίδραση. Είμαστε φορτωμένοι για την αρκούδα και έτοιμοι να ξεκινήσουμε”.

7. «Η οικονομία έχει περισσότερες από 50% πιθανότητες να βρεθεί σε ύφεση φέτος. Είναι περισσότερο σαν 75% πιθανότητα να τρέξει σε ύφεση. Θα είναι δύσκολο να διατηρηθεί αυτή η διπλή κορυφή στον S&P 500 με αυτού του είδους τις προσδοκίες για την αύξηση των κερδών».

8. «Αν μπούμε σε ύφεση φέτος, το ποσοστό ανεργίας θα ανέβει, ως συνήθως, κάθετα. Αυτό συμβαίνει επειδή μόλις αρχίσουν να γίνονται απολύσεις, έχεις ένα περιβάλλον όπου είναι δοκιμο -και αναμενόμενο- να απολύεις κόσμο».

9. «Θα έχουμε μια πληθωριστική αντίδραση στην επόμενη περίοδο οικονομικής αδυναμίας, που θα προκαλέσει μεγάλη αγωνία λόγω και της πληθωριστικής πολιτικής που θα εφαρμοστεί. Έτσι, στην επόμενη ύφεση, τα επιτόκια δεν πρόκειται να πέσουν απότομα».

10. «Όταν θα εμφανιστεί η επόμενη ύφεση – νομίζω ότι θα είναι φέτος – αυτό θα σημαίνει ότι θα έχουμε ένα εκρηκτικό πρόβλημα με αυτό το διογκούμενο ομοσπονδιακό χρέος μας».

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Υποψήφιος για δύο βραβεία ο Ελ Κααμπί (pic)

O Αγιούμπ Ελ Κααμπί, είναι υποψήφιος για MVP των πρώτων ημιτελικών στο Europa Conference League αλλά και για το καλύτερο γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024