Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τζένη Καρέζη: Πώς απέφυγε την κουμπαριά με τον συνταγματάρχη της Χούντας Γιώργο Παπαδόπουλο

Τζένη Καρέζη: Πώς απέφυγε την κουμπαριά με τον συνταγματάρχη της Χούντας Γιώργο Παπαδόπουλο

Όταν το ζεύγος Καρέζη - Καζάκου κατέστρωσαν ολόκληρο σχέδιο.

«Αντιφατική, εκρηκτική και ασυμβίβαστη». Έτσι είχε χαρακτηρίσει την Τζένη Καρέζη, σε παλαιότερο βίντεο της για τιμήσει τη σπουδαία ηθοποιό η Φίνος Φιλμ.Η μεγάλη ηθοποιός γεννήθηκε, σαν σήμερα 12 Ιανουαρίου του 1932 στην Αθήνα, με το πραγματικό της όνομα να ήταν Ευγενία Καρπούζη. Η αλλαγή του ονόματός της σε Τζένη έγινε χάρη σε μια καλόγρια από την Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί, ενώ Καρέζη τη βάφτισε ο καθηγητής του Εθνικού Άγγελος Τερζάκης.

Το θεατρικό της ντεμπούτο έγινε το 1955 με πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση «Ωραία Ελένη», με τον θίασο του Θεάτρου Κοτοπούλη, δίπλα στη Μελίνα Μερκούρη και έτσι ξεκίνησε μια μεγάλη, λαμπερή καριέρα που κράτησε μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής της όταν έφυγε νικημένη από τον καρκίνο στις 26 Ιουλίου 1992.

Μια λαμπερή διαδρομή μέχρι τέλους

Η Τζένη Καρέζη συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραγωγές, αγαπημένες κινηματογραφικές ταινίες κυρίως συνεργαζόμενη με τον Φίνος Φιλμ («Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο»  «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος», «Δεσποινίς διευθυντής», «Κόκκινα φανάρια», «Ένας ιππότης για τη Βασούλα», «Μια γυναίκα στην αντίσταση» (1970), «Μαντώ Μαυρογένους» (1971), «Μια τρελή… τρελή οικογένεια» και «Τζένη Τζένη, ενώ έπαιξε μόνο σε 3 τηλεοπτικές σειράς.

Σαν σήμερα γεννήθηκε

Η πρώτη της τηλεοπτική δουλειά έγινε τον Φεβρουάριο του 1973, όταν έπαιξε στο κατοχικό δράμα «Μαρίνα Αυγέρη». Το σενάριο το είχε γράψει η ίδια, αλλά είχε χρησιμοποιήσει το ψευδώνυμο «Παυλίνα Μπόταση». Τρία χρόνια αργότερα έπαιξε στη «Μεγάλη Περιπέτεια» και το 1990 στη σειρά «Μαύρη Χρυσαλλίδα».

Μεταξύ των καλλιτεχνικών της σεναργασιών ήταν και αυτή στη γαλλική ταινία «Une balle au coeur», η οποία γυρίστηκε το Μάιο του 1965 στη Σκύρο από τον Γάλλο σκηνοθέτη Ζαν-Ντανιέλ Πωλέ. Οι βασικοί πρωταγωνιστές ήταν οι Σάμι Φρέι και η Φρανσουάζ Αρντί. Η Τζένη Καρέζη πήρε τον δεύτερο γυναικείο ρόλο.

Οι 2 γάμοι

Ο πρώτος έγινε το 1962 με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και κοσμικό της Αθήνας, Ζάχο Χατζηφωτίου. Έμειναν μαζί για λιγότερο από δύο χρόνια. Το 1966, ερωτεύτηκε με τον Κώστα Καζάκο στα γυρίσματα της ταινίας «Κοντσέρτο για πολυβόλα», με τον οποίο παντρεύτηκε το 1968.

To σχέδιο που κατέστρωσε για να μην βαφτιστεί ο μικρός Κωνσταντίνος από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο

Πώς απέφυγε την κουμπαριά με τον Παπαδόπουλο της Χούντας

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος ο νεότερος, επρόκειτο να γεννηθεί στα τέλη Απριλίου του 1969. Η Ελλάδα μετρούσε ήδη δύο χρόνια δικτατορίας. Τότε, όσα παιδιά γεννιόντουσαν την 21η Απριλίου τα βάφτιζε ο Παπαδόπουλος ή η σύζυγος του Δέσποινα ή ακόμη και η οικογένεια του Ζωιτάκη, που συμμετείχε στο πραξικόπημα. Ο Κώστας Καζάκος ήταν αριστερός με βαθιά απέχθεια για το χουντικό καθεστώς. Δεν θα μπορούσε ποτέ να δεχτεί να γίνει κουμπάρος με οποιοδήποτε μέλος της χουντικής κυβέρνησης.

To αγαπημένο ζευγάρι έμεινε μαζί μέχρι τέλους

Το ζευγάρι σε συνεργασία με το γιατρό, είχε καταστρώσει εναλλακτικό πλάνο σε περίπτωση που ο γιος τους γεννιόταν την 21η Απριλίου. «Είχαν κάνει ολόκληρο σχέδιο να με κρύψουν», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Καζάκος στη «Μηχανή του Χρόνου».

Τελικά μια μικρή επιπλοκή πριν από τη γέννα, έσωσε το ζευγάρι από την ανεπιθύμητη κουμπαριά. «Γύρω στις 20 Απριλίου ο γιατρός της Τζένης, που την ξεγέννησε λέει: πρέπει να κάνουμε καισαρική, γιατί ερχόταν ανάποδα.» Το ότι θα έκανε με καισαρική τη γέννα, του έδωσε την ευχέρεια να περιμένει μερικές μέρες και να αποφύγουμε την 21η.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024