Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεσολόγγι: Νέα στοιχεία από το κινητό του κρεοπώλη - Δεν το είχε αφήσει στο σπίτι του όπως ισχυρίζεται

Μεσολόγγι: Νέα στοιχεία από το κινητό του κρεοπώλη – Δεν το είχε αφήσει στο σπίτι του όπως ισχυρίζεται

Άφαντος για όγδοη ημέρα παραμένει ο 30χρονος κυνηγός, ενώ στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει οι κινήσεις του ανθρώπου που τον είδε για τελευταία φορά

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης του 3οχρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι.

Τα ίχνη του νεαρού άντρα χάθηκαν το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου, όταν ο 50χρονος φίλος του τον μετέφερε από το σπίτι του στην περιοχή των παλαιών ΤΕΙ Μεσολογγίου, προκειμένου να πάει -όπως ισχυρίζεται- για κυνήγι με έναν 31χρονο.

Έκτοτε ο 30χρονος παραμένει άφαντος, παρά τις εντατικές έρευνες των Αρχών στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι κινήσεις του κρεοπώλη, του ανθρώπου που είδε για τελευταία φορά τον αγνοούμενο.

Ο 50χρονος ισχυρίζεται ότι εκείνο το βράδυ είχε αφήσει το κινητό του σπίτι, ωστόσο από τις απαντήσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας διαπιστώθηκε ότι την επίμαχη ώρα από τις 20:40 έως τις 21:41, που έκανε αγορές σε μίνι μάρκετ μέσα στην πόλη του Μεσολογγίου, είχε μαζί του το τηλέφωνο.

Όπως φαίνεται εκείνο το επίμαχο χρονικό διάστημα ενεργοποιήθηκε η κεραία της Οβρυάς της Πάτρας, γεγονός που σημαίνει ότι βρισκόταν στον κάμπο του Ευηνοχωρίου, εκεί όπου επικεντρώνονται και οι έρευνες για τον εντοπισμό του Μπάμπη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας αναφέρει ότι θα ζητηθεί άρση του τραπεζικού απορρήτου για να εξεταστούν όλες οι τελευταίες κινήσεις του Μπάμπη

Ο 50χρονος εκτιμάται ότι έχει κάνει τρεις προσπάθειες με το κινητό του τηλέφωνο, γιατί μάλλον ήθελε να κάνει κάποια κλήση. Σήμερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. θα πραγματοποιήσουν νέες έρευνες για να διαπιστώσουν εάν η κεραία του κινητού του τηλεφώνου ενεργοποιήθηκε και κάπου αλλού.

Από την έρευνα στο κινητό του αγνοουμένου προέκυψε, επίσης, πως το τελευταίο στίγμα παρατηρήθηκε στις 23:49 το βράδυ της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου -και όχι στις 21:45 όπως είχε αναφερθεί αρχικά- καθώς ενεργοποιήθηκε στο Facebook κάποια σελίδα.

Ο καβγάς στο Facebook

Οι συγγενείς του αγνοούμενου νεαρού από την πρώτη στογμή καταγγέλλουν πως ο κρεοπώλης χρωστούσε στον άνθρωπό τους ένα ποσό της τάξης των 17.000 ευρώ, το οποίο φαίνεται πως ο Μπάμπης ζητούσε επίμονα πίσω από τον 50χρονο.

Όπως αποκάλυψε το MEGA, από το κινητό του κρεοπώλη η αστυνομία έχει ανακτήσει συνομιλίες των δύο αντρών μέσω social media που «καίνε» τον 50χρονο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ίδιος διαπιστώθηκε ότι είχε σβήσει τις συνομιλίες, οι οποίες αφορούσαν τα χρήματα που του είχε δανείσει ο αγνοούμενος.

Στις συνομιλίες αυτές υπήρχε έντονος διάλογος μεταξύ τους καθώς ο 30χρονος ζητούσε άμεσα τα χρήματά του πίσω.

Στο περιθώριο αυτό, ο δικηγόρος της οικογένειας αναφέρει ότι θα ζητηθεί άρση του τραπεζικού απορρήτου για να εξεταστούν όλες οι τελευταίες κινήσεις του Μπάμπη.

«Είναι δεδομένο ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια η οποία είναι μεθοδευμένη, έχει μια συγκεκριμένη υποδομή και κατά την άποψή μου ο δράστης δεν μπορεί να είναι μόνο ένας. Θα καταθέσουμε και μήνυση από την πλευρά της οικογένειας με νέα στοιχεία που θα προσκομίσουμε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου ώστε να γίνει άρση των τραπεζικών λογαριασμών και να δούμε όλες τις κινήσεις του Μπάμπη», υπογραμμίζει ο κ. Δημόπουλος.

Η κίνηση της οικογένειας να ορίσει δικηγόρο και να χειριστεί την υπόθεση της εξαφάνισης του Μπάμπη ως εγκληματική ενέργεια, δείχνει ότι πλέον το σενάριο της δολοφονίας του 31χρονου είναι και το πιο πιθανό.

«Η εξαφάνιση είναι επαγγελματική. Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια», δηλώνει και ο πατέρας του αγνοούμενου.

Το χρονικό

Στις 20:40 από κάμερα της Ιόνιας Οδού φαίνεται το αυτοκίνητο του κρεοπώλη να κινείται στην παλιά εθνική οδό προς Ευηνοχώρι. Δέκα λεπτά αργότερα το όχημα βγαίνει από τον εθνικό δρόμο και κινείται προς αγροτική περιοχή.

Στις 21.10 το τζιπ του κρεοπώλη επιστρέφει προς την πόλη του Μεσολογγίου και στις 21:30 επιστρέφει στο σπίτι του, αν και για την απόσταση με αυτοκίνητο ήταν αρκετά μόλις 7 λεπτά.

Όπως δείχνουν οι κάμερες του ψιλικατζίδικου, ο κρεοπώλης πήγε για να αγοράσει χαρτί υγείας στις 21:41 εκείνο το βράδυ. Με τον ίδιο παρά τις πιεστικές ερωτήσεις των αστυνομικών να απαντά, πως δεν θυμάται ακριβώς τι κινήσεις έκανε εκείνη τη νύχτα.

Όπως αναφέρουν πηγές του Live News, ο κρεοπώλης έφτασε στο ψιλικατζίδικο, επί της οδού Ναυπάκτου στο Μεσολόγγι και αμέσως μετά συνέχισε ευθεία, σε αντίθετη κατεύθυνση από το σπίτι του.

Πώς και γιατί ο κρεοπώλης θυμάται κάποια πράγματα επιλεκτικά από τη νύχτα της εξαφάνισης; Γιατί έχει κενό μνήμης από τη στιγμή που αφήνει τον αγνοούμενο νεαρό; Τι τον έκανε να βγει από το σπίτι του, για δεύτερη φορά και αμέσως μετά να συνεχίσει σε αντίθετη κατεύθυνση από το σπίτι του.

Σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα, καλούνται να δώσουν απαντήσεις οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024