Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το φθηνό τρικ για να καθαρίσετε τους καθρέπτες από το νερό της βροχής

Το φθηνό τρικ για να καθαρίσετε τους καθρέπτες από το νερό της βροχής

Με λιγότερο από μισό ευρώ, μπορείτε να έχετε καθαρούς καθρέπτες.

Ένα από τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί αυτοκινήτων τις βροχερές ημέρες είναι το ζήτημα της ορατότητας.

Και αυτό γιατί οι σταγόνες της βροχής καθιστούν δύσκολο στον οδηγό να δει από τους καθρέπτες τα οχήματα που κινούνται πίσω του.

Αρκετές φορές οι οδηγοί των οχημάτων που δεν έχουν θερμαινόμενους καθρέπτες, αναζητούν λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα, αγοράζοντας ειδικές μεμβράνες τις οποίες τοποθετούν στους καθρέπτες τους.

Αντίθετα, όσοι δεν έχουν τοποθετήσει κάποια μεμβράνη, προσπαθούν συνεχώς να σκουπίζουν τα νερά από τον καθρέπτη, κάτι που επαναλαμβάνουν συνεχώς ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων που συναντούν.

Ωστόσο, υπάρχει λύση και για όσους δεν έχουν φροντίσει να αγοράσουν κάποιο σχετικό αντικείμενο. Και μάλιστα είναι και αρκετά φθηνή!

Το μόνο που θα χρειαστούν οι οδηγοί είναι… μισή πατάτα.

Αφού καθαρίσουν και στεγνώσουν το τζάμι του καθρέπτη με νερό και απορροφητικό πανί, θα πρέπει να πάρουν τη μισή πατάτα και να την τρίψουν προσεκτικά σε όλη την επιφάνεια του καθρέπτη τους.

Αν και το άμυλο της πατάτας θα αφήσει ένα λεκέ στο τζάμι του καθρέπτη, αυτός θα εξαφανιστεί γρήγορα, κάνοντας στη συνέχεια τον καθρέπτη σας υδατοαπωθητικό.

Με αυτόν τον τρόπο, ο καθρέπτης δεν θα συγκρατεί τα σταγονίδια της βροχής, καθώς θα «γλιστρούν» στο προστατευτικό στρώμα που θα έχει αφήσει η πατάτα.

Η δράση του συγκεκριμένου τρικ δεν έχει καθορισμένη διάρκεια, καθώς εξαρτάται από το ρυθμό της βροχής που θα πέφτει πάνω στον καθρέπτη.

Το μόνο που έχετε να κάνετε, αν δείτε ότι ο καθρέπτης σας κρατά πάλι σταγόνες νερού είναι να επαναλάβετε τη διαδικασία με μια άλλη φρεσκοκομμένη πατάτα.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024