Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η «περίεργη» απόφαση του Κάρλος Αλκαράθ πριν το Αυστραλιανό Οπεν (vids)

Η «περίεργη» απόφαση του Κάρλος Αλκαράθ πριν το Αυστραλιανό Οπεν (vids)

Ο Ισπανός τενίστας μπορεί να είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, όμως, ίσως να πληρώσει ακριβά την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού...

Αντίστροφα για την έναρξη του Αυστραλιανού Οπεν μετρούν πλέον οι κορυφαίοι τενίστες και οι καλύτερες τενίστριες του κόσμου. Οι περισσότεροι μάλιστα βρίσκονται ήδη στην Μελβούρνη και προετοιμάζονται για την έναρξη του πρώτου Grand Slam του 2024 (14/1 – 28/1). Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Κάρλος Αλκαράθ, Νο. 2 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP.

Ο Ισπανός, που φαντάζει ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Αλκαράθ θεωρείται από τους ειδικούς ως το δεύτερο φαβορί, πίσω από τον σπουδαίο, Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Ίβηρα τενίστα να επιστρέφει στην Μελβούρνη, μετά την περσινή απουσία του λόγω τραυματισμού. Αυτό που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, όμως, είναι το γεγονός ότι ο Κάρλος θα αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Όπεν, χωρίς νωρίτερα να έχει παίξει σε κάποιο τουρνουά προετοιμασίας. Ο 20χρονος από το τέλος της περσινής σεζόν και μέχρι την έναρξη του πρώτου Grand Slam για το 2024 θα έχει αγωνιστεί μόνο σε κάποια παιχνίδια επίδειξης: Με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και με τον Αλεξ Ντε Μινόρ στο ειδικό event που διοργάνωσε το Αυστραλιανό Οπεν πριν από λίγες ώρες.

Μια περίεργη απόφαση, την οποία μάλιστα σχολίασε ο σπουδαίος, Άλεξ Κορέτσα, ο οποίος τόνισε ότι είναι ασυνήθιστο αυτό που έκανε ο Κάρλος Αλκαράθ. «Είναι λίγο ασυνήθιστο να μην παίζεις κανένα τουρνουά πριν από το Αυστραλιανό Οπεν, αλλά νομίζω ότι θα βρει το ρυθμό του μέσα από τους αγώνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ισπανός και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό ο συμπατριώτης του να έχει εύκολο έργο στους πρώτους γύρους της φετινής διοργάνωσης, για να μπορέσει να βρει τα πατήματά του: «Ελπίζω ότι θα έχει μια κλήρωση με παίκτες στα μέτρα του καθώς τις τελευταίες εβδομάδες δεν έχει παίξει».

Παράλληλα, ο Άλεξ Κορέτσα τόνισε ότι ενδεχομένως η απόφαση του Κάρλος Αλκαράθ να μην αγωνιστεί σε κάποιο τουρνουά της Αυστραλίας πριν το Οπεν, οφείλεται στο γεγονός ότι έχει ήδη μεγάλη αυτοπεποίθηση και δεν χρειάζεται να την αποκτήσει μέσω αγώνων. «Η απόφαση αυτή δείχνει ότι έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αν τα πάει καλά θα πουν ότι ήταν εξαιρετική απόφαση, αν δεν τα πάει ο κόσμος θα μιλήσει για έλλειψη αγώνων. Πρέπει να ακολουθείς την καρδιά σου», πρόσθεσε ο Κορέτσα και επισήμανε ότι η απόφαση του Κάρλος θα κριθεί πετυχημένη ή αποτυχημένη ανάλογα με την πορεία του στο Όπεν. «Ό,τι αισθάνεσαι καλύτερο για σένα και το παιχνίδι σου γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν πήρες τη σωστή απόφαση αν δεν έχει παίξει στο τουρνουά πρώτα. Αλλά αν ήταν αυτό το πλάνο πριν από το Αυστραλιανό Οπεν νομίζω ότι ήταν μια καλή απόφαση», κατέληξε ο Ισπανός αναλυτής.

Η απόφαση του Κάρλος είναι δίκοπο μαχαίρι, καθώς μπορεί να πηγαίνει ξεκούραστος στο Αυστραλιανό Οπεν, αλλά χωρίς να έχει αγωνιστικό ρυθμό.

Εχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν τενίστες κορυφαίου επιπέδου να την «πατάνε» στους πρώτους γύρους, γιατί δεν είχαν αγωνιστικό ρυθμό. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Στέφανου Τσιτσιπά στο Γουίμπλεντον πριν από λίγα χρόνια. Ο Αλκαράθ αναμφίβολα θα είναι το φαβορί στον πρώτο γύρο, όποιον τενίστα και εάν του φέρει η κληρωτίδα, αλλά η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού ίσως του δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα, ακόμα και τον φέρει αντιμέτωπο με τον πρόωρο αποκλεισμό. Όλα και όλοι κρίνονται στα κορτ. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Κάρλος, ο οποίος έχει ως καλύτερη επίδοση στο Αυστραλιανό Οπεν τον τρίτο γύρο (2022).

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024