Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπαρτσελόνα-Οσασούνα 2-0: Πέρασε στον τελικό και «σφράγισε» το ραντεβού με τη Ρεάλ

Μπαρτσελόνα-Οσασούνα 2-0: Πέρασε στον τελικό και «σφράγισε» το ραντεβού με τη Ρεάλ

H Mπαρτσελόνα επικράτησε της Οσασούνα με 2-0, χάρη στα γκολ των Λεβαντόφσκι και Γιαμάλ και προκρίθηκε στον τελικό του Super Cup, όπου θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Οσασούνα με 2-0 στον δεύτερο ημιτελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό όπου θα αντιμετωπίσει στο Classico την Ρεάλ Μαδρίτης.

Μια σπουδαία αναμέτρηση, που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι Καταλανοί μπήκαν δυνατά στο ματς και απείλησαν μόλις στο 6ο λεπτό με το σουτ του Κρίστενσεν το οποίο απέκρουσε ο Ερέρα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Φεράν Τόρες σούταρε δυνατά και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 13′ ο τερματοφύλακας της Οσασούνα αντέδρασε αποτελεσματικά στην προσπάθεια του Λεβαντόφσκι και στο 31′ πάλι ο Πολωνός επιθετικός με καρφωτή κεφαλιά αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στην συνέχεια η ομάδα από την Παμπλόνα ανέβασε τις γραμμές της στο γήπεδο και δημιούργησε κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Πένια. Στην πιο σημαντική από αυτές, ο τερματοφύλακας της Μπάρτσα απέκρουσε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αρνάιθ.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του παιχνιδιού έμεινε ίδια και οι Μπλαουγκράνα κατάφεραν να προηγηθούν στην πρώτη τους καλή στιγμή στο 59′. Ο Γκιντογκάν με ωραία κάθετη βρήκε τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Οχτώ λεπτά αργότερα η Μπάρτσα άγγιξε το δεύτερο γκολ, όμως ο Ερέρα απέκρουσε εντυπωσιακά το φαλτσαριστό σουτ του Ζοάο Φέλιξ. Η Οσασούνα πίεσε, όσο μπορούσε, για την ισοφάριση και έχασε κάποιες ευκαιρίες με τον Μπούντιμιρ και Γκαρθία, ωστόσο δεν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 93′ η ομάδα του Τσάβι βρήκε το δεύτερο γκολ με το οποίο σφράγισε την νίκη και την πρόκριση στον τελικό, με τον Γιαμάλ να σκοράρει με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή.

Οι συνθέσεις:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ινιάκι Πένια, Κουντέ, Αραούχο, Κρίστενσεν, Μπαλντέ, Σέρτζι Ρομπέρτο (61’ Πέδρι), Γκιντογκάν, Ντε Γιονγκ , Ραφίνια (42’ Γιαμάλ), Λεβαντόφσκι, Φεράν Τόρες (61’ Ζοάο Φέλιξ).

ΟΣΑΣΟΥΝΑ: Ερέρα, Αρέσο, Νταβίντ Γκαρθία, Κατένα, Χουάν Κρουθ (85’ Κίκε Μπάρχα), Ρουμπέν Πένια (78’ Μοχίκα), Αϊμάρ Ορόθ, Ίκερ Μουνιόθ (69’ Μονκαγιόλα), Μόι Γκόμεθ (85’ Ρουμπέν Γκαρθία), Αρνάιθ (69’ Ραούλ Γκαρθία), Μπούντιμιρ.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024