Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρασκευής για κορονοϊό: «Δεν αρκεί να έχουμε εμβολιαστεί πριν από ένα, δύο χρόνια»

Παρασκευής για κορονοϊό: «Δεν αρκεί να έχουμε εμβολιαστεί πριν από ένα, δύο χρόνια»

«Η πίεση αφορά το στοιχείο των νοσηλειών και όχι τους διασωληνωμένους»

Σε συνέντευξη του, ο Δημήτρης Παρασκευής μίλησε για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα και τους εμβολιασμούς. Ο καθηγητής επιδημιολογίας ανέφερε ότι «Η κατάσταση σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό είναι αυτή που ήταν περίπου και πριν μία εβδομάδα.»

Μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι «έχουμε ένα μεγάλο αριθμό νοσηλειών σε απλές κλίνες κάτι το οποίο όμως σχετίζεται και με μικρή διάρκεια νοσηλείας, δηλαδή η διάρκεια της νοσηλείας είναι σύντομη. Γενικότερα δηλαδή η πίεση αφορά αυτό το στοιχείο νοσηλειών και όχι τους διασωληνωμένους ή τις νοσηλείες στις ΜΕΘ.»

«Είμαστε σε πολύ καλύτερη φάση πανδημική»

Ο κ. Παρασκευής έδωσε μάλιστα ένα σημαντικό στοιχείο, λέγοντας ότι αυτές οι σοβαρές νοσηλείες είναι περίπου στο μισό σε σχέση με την περσινή περιόδο, τις αρχές του 2023, παρά το ότι το φορτίο στην κοινότητα τότε ήταν πολύ μεγαλύτερο.

«Άρα λοιπόν δεν είμαστε σε καμία περίπτωση όπως το 2023, είμαστε σε πολύ καλύτερη φάση πανδημική. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο κορονοϊός είναι ακίνδυνος, ότι δεν πρέπει να έχουμε το νου μας και ότι δεν πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, ειδικά τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.»

Τι ανέφερε για την επικαιροποίηση του εμβολιασμού

Ο κ. Παρασκευής στάθηκε στη σημασία της επικαιροποίησης του εμβολιασμού. «Ειδικά για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού δεν αρκεί να έχουμε εμβολιαστεί πριν από ένα, δύο χρόνια λόγω του ότι η ανοσία μας δεν είναι επαρκής. Θα πρέπει για αυτό το λόγο να ενισχύεται μέσω των επαναλαμβανόμενων δόσεων» πρόσθεσε.

Ο καθηγητής σημείωσε τέλος ότι η επιθυμία των ειδικών είναι να μπορεί ο εμβολιασμός να είναι εύκολος και εύκολα προσβάσιμος, έτσι ώστε να συμβάλλει στην μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη, στο βαθμό του εφικτού.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024