Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ – Άρης 0-0: Ανοι«Χ»τοί λογαριασμοί για τη ρεβάνς

ΑΕΚ – Άρης 0-0: Ανοι«Χ»τοί λογαριασμοί για τη ρεβάνς

ΑΕΚ και Άρης έμειναν στο 0-0 στην «Αγιά Σοφιά» σε ένα κακό παιχνίδι και η πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου θα κριθεί στη Θεσσαλονίκη.

Στο «Κλ. Βικελίδης» θα λύσουν τις διαφορές τους ΑΕΚ και Άρης που έμειναν στο 0-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια για το πρώτο παιχνίδι των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Το ματς ήταν κακό κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν αυτό που θέλουν και να είναι μάλιστα αυτοί που είχαν και τις πιο καλές ευκαιρίες για να νικήσουν στο δεύτερο 45λεπτο.

Πώς ξεκίνησαν

Με πολλές αλλαγές παρατάχθηκε η ΑΕΚ, με τον Αθανασιάδη να επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια και τον Σιμάνσκι να παίζει στόπερ ξανά μετά το Μπράιτον. Σιντιμπέ, Μήτογλου, Σιμάνσκι και Πήλιος ήταν η τετράδα στην άμυνα, με τους Γιόνσον, Πινέδα στον άξονα, Ελίασον δεξιά στην επίθεση, Πιζάρο αριστερά και τον Τσούμπερ πίσω από τον Πόνσε που ξεκίνησε στην κορυφή.

Από την άλλη, ο Άρης ξεκίνησε με «συνταγή» ΠΑΟΚ. Ο Κουέστα ήταν στο τέρμα, Οντουμπάτζιο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Μοντόγια στην άμυνα, Ζουλ και Τζούρασεκ στον άξονα, με τον Μορόν στην κορυφή της επίθεσης και τριάδα πίσω του τους Σουλεϊμάνοφ, Νταρίντα και Σαβέιρο.

Το απόλυτο μηδέν

Κάκιστο ήταν το πρώτο ημίχρονο στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τις δύο ομάδες να μην έχουν ουσιαστικά φάση. Ο Άρης έκλεινε εξαιρετικά τους χώρους και ήταν επικίνδυνος στην κόντρα, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ποτέ αν και σε κάποιες περιπτώσεις είχε καλές προϋποθέσεις.

Από την άλλη, η ΑΕΚ ήταν ακίνδυνη μέχρι το 43’ όταν σε λίγα δευτερόλεπτα μέσα έγραψε δύο τελικές με σουτ των Πινέδα και Τσούμπερ που δεν ανησύχησαν τον Κουέστα. Το 0-0 ήταν δίκαιο για το ημίχρονο όπου οι δύο αντίπαλοι αλληλοεξουδετερώθηκαν.

Πιο κοντά στο γκολ ο Άρης

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Αλμέιδα έβγαλε τον Σιντιμπέ λόγω ενοχλήσεων και πέρασε τον Πινέδα δεξί μπακ με τον Γκατσίνοβιτς να περνά στον αγωνιστικό χώρο και να παίρνει θέση στον άξονα. Στο 48’ η ΑΕΚ απείλησε με ωραίο πλασέ του Πόνσε που έφυγε λίγο έξω.

Για να βρούμε την επόμενη ευκαιρία έπρεπε να φτάσουμε στο 68′ όταν ο Μορόν μέσα από την περιοχή έπιασε ένα διαγώνιο σουτ κι έστειλε την μπάλα άουτ. Δύο λεπτά μετά ήταν σειρά της ΑΕΚ να απειλήσει, αλλά το γυριστό του Αραούχο κόντραρε κι έφυγε κόρνερ. Παρά το ότι ο Αλμέιδα φρέσκαρε την επίθεσή του έριξε όλα του τα βαριά χαρτιά από τον πάγκο, ο Άρης ήταν η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στο γκολ.

Στο 74′ ο Ζουλ έπιασε τρομερό σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Αθανασιάδης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στην προσπάθειά του να σουτάρει, ο μέσος του Άρη τραυματίστηκε και αποχώρησε με κλάματα. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Άρης έχασε νέα ευκαιρία όταν από εκτέλεση κόρνερ η κεφαλιά του Φαμπιάνο έφυγε λίγο έξω. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία του ματς, αφού μέχρι το φινάλε καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να κάνει κάτι.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (46′ λ.τρ. Γκατσίνοβιτς), Μήτογλου, Σιμάνσκι, Πήλιος, Γιόνσον, Ελίασον (60′ Άμραμπατ), Πινέδα, Τσούμπερ (60′ Αραούχο), Πισάρο (68′ Φερνάντες), Πόνσε (60′ Λιβάι Γκαρσία).

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Νταρίντα, Ζουλ (77′ λ.τρ. Φετφατζίδης), Τζούρασεκ (72′ Ντουκουρέ), Σαβέριο (54′ Παναγίδης), Σουλεϊμάνοφ, Μορόν (77′ Σαμόρα).

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024