Ο Καλαματιανός στη θέση της παραιτηθείσας Λινού στον τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ
Η κρισιμότητα του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην πλήρωση της θέσης από τον Διονύση Καλαματιανό
Λόγω της σπουδαιότητας του επικείμενου νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ και του βάρους που θέλει να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποφασίστηκε από το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ότι, για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθήκοντα τομεάρχη Παιδείας θα ασκεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Διονύσης Καλαματιανός, σε συνεργασία με την αναπληρώτρια τομεάρχη, Ράνια Θρασκιά.
Επίσης, ορίστηκε αναπληρώτρια τομεάρχης Εσωτερικών η βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη.
Όπως φαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε μία μάλλον προσωρινή λύση για την πλήρωση της θέσης του τομεάρχη Παιδείας, από την οποία παραιτήθηκε η Αθηνά Λινού, κάτι που δεν έγινε γνωστό από την Κουμουνδούρου, αλλά από την ίδια την καθηγήτρια Επιδημιολογίας και βουλευτή Β’ Αθηνών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Γιατί παραιτήθηκε η Λινού;
Υπενθυμίζεται ότι η Αθηνά Λινού παραιτήθηκε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, όμως μόλις χθες, Τετάρτη, έγινε γνωστό.
Ερωτηθείσα για τους λόγους της παραίτησής της, επισήμανε πως «δεν υπήρξε κάποιος λόγος, ήθελα να ασχοληθώ με πολλά πράγματα ταυτόχρονα και χρονικά, δεν έβγαινε».
H Αθηνά Λινού σημείωσε, μάλιστα, ότι δεν σχετίζεται η παραίτησή της με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων, καθώς υπήρξαν φήμες ότι διαφωνούσε με τις απόψεις της ηγεσίας του κόμματος για το ζήτημα αυτό.
Τα ίδια επανέλαβε και την Πέμπτη μιλώντας στην ΕΡΤ: «Θεώρησα ότι είναι καλύτερα να κάνω αυτά που κάνω σωστά και πλήρως, παρά ένα μόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Η ώρα της στέψης (Ισπανία-Αργεντινή)
- Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]
- Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ απαντά στο αν συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για την σύλληψη του Μαδούρο – Ο ρόλος του Ρούμπιο
- Τι κρύβεται πίσω από την πτώση σε χρυσό, Bitcoin και Big Tech
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)


























![Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_6260173253972266909_x-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442