Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στυλιζάροντας 22 δρόμους στο κέντρο της Κομοτηνής

Στυλιζάροντας 22 δρόμους στο κέντρο της Κομοτηνής

Έργο προϋπολογισμού 3.5 εκατ. Ευρώ αρχίζει στο Δήμο Κομοτηνής.

Αλλάζει όψη το κέντρο της Κομοτηνής αφού υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Ανάπλαση οδών στο κέντρο της Κομοτηνής» και τα έργα αρχίζουν.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 3.500.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κομοτηνής. Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Άλλες στρατηγικές παρεμβάσεις» που είναι ενταγμένο στον πυλώνα 1 της Πράσινης Μετάβασης στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Άξονα 1.2.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 18 μήνες, από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Παρεμβάσεις

Το έργο αφορά στην ανάπλαση 22 οδών του κέντρου της Κομοτηνής στοχεύοντας στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος καθώς θα γίνει:

  • Αποκατάσταση των κοινόχρηστων χώρων, αναβάθμιση της αισθητικής και εκσυγχρονισμός του αστικού εξοπλισμού, με παράλληλη προστασία και ανάδειξη των τμημάτων οδών με παραδοσιακά στοιχεία, όπως την επίστρωση γρανιτοκυβόλιθου.
  • Επίτευξη ανεμπόδιστης και ασφαλούς κυκλοφορίας των πεζών σε όλο το μήκος των οδών και διασφάλιση της μέγιστης δυνατής προσβασιμότητας σε άτομα με αναπηρία με την κατασκευή ασφαλών διαβάσεων, τη δημιουργία διαβάσεων για τυφλούς, την άρση εμποδίων από τις ζώνες ελεύθερης όδευσης πεζών, την υπογειοποίηση δικτύων και αφαίρεση των στύλων και εναέριων καλωδίων τους, τη συνολική ανακατασκευή των πεζοδρομίων με νέα, ασφαλή και ανθεκτικά υλικά.
  • Έλεγχος της παράνομης στάθμευσης των οχημάτων με μόνιμα, παθητικά μέσα και αποθάρρυνση μετακίνησης με αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης δήλωσε: «Με την υπογραφή της σύμβασης, το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Κομοτηνής θα αποκτήσει λειτουργικότητα και τη μέγιστη προσβασιμότητα, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν τα μνημεία μας».

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024