Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βέροια: Δίωξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στην 37χρονη που σκότωσε το βρέφος

Βέροια: Δίωξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στην 37χρονη που σκότωσε το βρέφος

Άλλα ισχυρίστηκε η μητέρα και άλλα «δείχνει» η ιατροδικαστική εξέταση - Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του βρέφους - Η 37χρονη αποκάλεσε το παιδί «βρυκόλακα», όταν γείτονας πήγε να την σταματήσει

Δίωξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ασκήθηκε στην 37χρονη που σκότωσε το 6 μηνών βρέφος της μπροστά στα μάτια των δύο ανήλικων παιδιών της χθες, Τρίτη (09/01), στο Μακροχώρι της Βέροιας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνήγορος Δημήτρης Ζυγουλιάνος, μετά την αποχώρηση της κατηγορούμενης μητέρας για τον θάνατο του βρέφους από το δικαστικό μέγαρο συνοδεία αστυνομικής δύναμης, στην 37χρονη απαγγέλθηκε κατηγορία για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

«Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω το βρέφος – Ο θάνατος επήλθε όταν το τάιζα»

Η 37χρονη από το Μακροχώρι ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή (12/1).

Άλλα υποστηρίζει η μητέρα, άλλα «δείχνει» η ιατροδικαστική εξέταση

Κατά την απολογία της η παιδοκτόνος σημείωσε πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το βρέφος και δεν του επέφερε τραύματα, ενώ υποστήριξε πως ο θάνατος επήλθε στην προσπάθεια να το ταΐσει. Όσα επικαλέστηκε ωστόσο δεν συνάδουν καθόλου με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, μεταξύ των οποίων κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εκδορές στο πρόσωπο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροψίας – νεκροτομής που διενεργήθηκε νωρίτερα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, ο θάνατος προήλθε συνδυαστικά από τις κακώσεις κεφαλής και τα θλαστικά τραύματα. Κατά πληροφορίες, εκτός από τα χέρια η κατηγορούμενη φαίνεται ότι χτυπούσε το βρέφος ακόμα και με το μπιμπερό στο στόμα.

Σύμφωνα με το verianet, ο συνήγορος επεσήμανε ακόμη πως πολλά από όσα γράφονται σε διάφορες ιστοσελίδες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ επιφυλάχθηκε να μιλήσει πιο αναλυτικά αφού λάβει πλήρη γνώση της δικογραφίας.

Σημείωσε, τέλος πως δεν θα ζητήσει ψυχιατρική εξέταση, καθώς ήδη αυτό το έχει ζητήσει ο ανακριτής.

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του άτυχου βρέφους

Σπαρακτικό ήταν το τελευταίο «αντίο» που είπαν το μεσημέρι της Τετάρτης (10/01) στενοί συγγενείς του αδικοχαμένου βρέφους, που κατέληξε μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της 37χρονης μητέρας του.

Η κηδεία του βρέφους τελέστηκε σε κλίμα οδύνης στο κοιμητήριο του Μακροχωρίου παρουσία στενών συγγενών.

Συγκλονίζει ο γείτονας που άρπαξε το βρέφος από τα χέρια της παιδοκτόνου

Τα δραματικά λεπτά που ακολούθησαν αφού η 37χρονη μητέρα στραγγάλισε το ίδιο της το παιδί, περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος ήταν αυτός που κατάφερε τελικά να αρπάξει από τα χέρια της το μωρό. «Δεν μου έδινε το παιδί με τίποτα, ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Εν τέλει μπόρεσα να το πάρω από την αγκαλιά της» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Δεν πειράζει, είναι βρυκόλακας, αν του βάλεις αίμα θα συνέλθει»

Τα ουρλιαχτά των άλλων δύο παιδιών της μητέρας αλλά και της αδελφής της, ήταν αυτά που τον κινητοποίησαν και έτρεξε στο σπίτι που εκτυλίχθηκε η τραγωδία. «Την άκουγα να φωνάζει “το μωρό μου” ενώ το κρατούσε αγκαλιά, σε μια ακραία κατάσταση. Την πλησίασα και είδα πως τα χείλη του μωρού είχαν αίμα και ήταν μελανιασμένα. Πάγωσα. Το βλέμμα της ήταν απλανές. Μου είπε “δεν πειράζει, είναι βρυκόλακας, αν του βάλεις αίμα θα συνέλθει”. Δεν μου έδινε το παιδί με τίποτα αλλά τελικά το άρπαξα και το έδωσα στον παππού και την γιαγιά».

Η 37χρονη μητέρα του βρέφους φέρεται να σκότωσε το παιδάκι με τα χέρια της, μπροστά στα μάτια των άλλων δύο παιδιών της, ηλικίας 6 και 7 ετών. Ο παππούς και η γιαγιά μετέφεραν το βρέφος στο νοσοκομείο Βέροιας, όπου οι γιατροί έδωσαν τιτάνια μάχη προκειμένου να το κρατήσουν στη ζωή. Έκαναν ΚΑΡΠΑ, και παρότι το παιδί ήταν κλινικά νεκρό, το διασωλήνωσαν, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα.

Ενώπιον της εισαγγελική αρχής, η κατηγορούμενη φέρεται να είπε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το βρέφος κι ότι όλα συνέβησαν στην προσπάθειά της να το ταΐσει. Η ίδια, όπως αναφέρουν μαρτυρίες, αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως. Διά του συνηγόρου της αναμένεται να υποβάλει αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024