Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιαπωνία: Νέος σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην πόλη Χονσού

Ιαπωνία: Νέος σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην πόλη Χονσού

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημιές

Σεισμός μεγέθους 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίτερα, σήμερα, στην Ιαπωνία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Χονσού.

Η νέα σεισμική δόνηση έρχεται λίγες ημέρες μετά τον φονικό σεισμό που σημειώθηκε την Πρωτοχρονιά και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 200 ανθρώπους, ενώ εκατοντάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.

Συνεχίζουν να αγνοούνται πολίτες από τον σεισμό της Πρωτοχρονιάς

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στη δυτική ακτή της πόλης Χονσού, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται πως είναι στα 15 χιλιόμετρα.

Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημιές, ενώ δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

Πάνω από 200 οι νεκροί – 102 οι αγνοούμενοι

Σύμφωνα με νέο απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τις αρχές του νομού Ισικάουα, όπου σημειώθηκε ο αρχικός σεισμός των 7,6 Ρίχτερ, ο αριθμός των αγνοουμένων μειώθηκε  και ανέρχεται τώρα σε 102, από 120 που ήταν σύμφωνα με τα προηγούμενα στοιχεία.

Τον κύριο σεισμό ακολούθησαν πάνω από χίλιες και πλέον μετασεισμικές δονήσεις, αρκετές ισχυρές, και προκάλεσε επίσης τσουνάμι ενός και πλέον μέτρου, επιφέροντας τον τραυματισμό 560 ανθρώπων, σύμφωνα με νεότερα δεδομένα των αρχών στη νομαρχία Ισικάουα, που υπέστη το βαρύτερο χτύπημα από την καταστροφή.

Δύσκολο το έργο των διασωστών λόγω χιονοπτώσεων

Την ίδια ώρα, οι κακές καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν το έργο των διασωστών οι οποίοι αναζητούν τυχόν επιζώντες στα ερείπια των κτιρίων. Ωστόσο, λιγοστεύουν οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες σχεδόν πέντε ημέρες μετά την καταστροφή. Το μετεωρολογικό δελτίο προέβλεπε χιονόπτωση την Κυριακή (7/1), ενώ γιγάντια ρήγματα και κατολισθήσεις δυσχεραίνουν την κυκλοφορία στους δρόμους.

Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε πολλές υποδομές, ενώ 23.000 σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό στην επαρχία Χοκουρίκου. Η δόνηση, που έγινε αισθητή μέχρι το Τόκιο, 300 χιλιόμετρα μακριά, προκάλεσε επίσης τσουνάμι, με κύματα ύψους άνω του ενός μέτρου.

Ο σεισμός που σημειώθηκε στην Ιαπωνία την Πρωτοχρονιά, είναι ο φονικότερος που έχει πλήξει τη χώρα, έπειτα από αυτόν που σημειώθηκε το 2016 στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας και προκάλεσε τον θάνατο 276 ανθρώπων.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024