Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα στη Γαλλία για την πρόκριση στους «4» η Ελλάδα

Κόντρα στη Γαλλία για την πρόκριση στους «4» η Ελλάδα

Την πρόκριση στην τετράδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Αϊντχόφεν θέλει να «σφραγίσει» απόψε (9/1, 20:00) η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών.

Την πρόκριση στην τετράδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Αϊντχόφεν θέλει να «σφραγίσει» απόψε (9/1, 20:00) η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών, η οποία αντιμετωπίζει στον προημιτελικό της διοργάνωσης τη Γαλλία του Τεό Λοράντου.

Η… μισή δουλειά (και παραπάνω) για την ελληνική ομάδα έγινε με τη νίκη της πρεμιέρας επί της Ουγγαρίας, που της χάρισε τη δεύτερη θέση του Α΄ ομίλου (πίσω από την πρωταθλήτρια κόσμου Ολλανδία) και της έφερε έναν υποδεέστερο αντίπαλο στο δρόμο για τους «4».

Η Γαλλία βρίσκεται στο απόγειο της προετοιμασίας της ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου θα δώσει το «παρών» ως οικοδέσποινα, έχει κάνει σαφή βήματα προόδου, αλλά δεν βρίσκεται στο επίπεδο των τοπ ομάδων (ακόμα τουλάχιστον). Αυτό φαίνεται και στο Αϊντχόφεν, όπου νίκησε άνετα το Ισραήλ (16-8) στον όμιλο και τη Γερμανία (14-6) στο νοκ-άουτ, αλλά έχασε εξίσου άνετα από την Ιταλία (12-6) και την Ισπανία (17-8). Βασικός στόχος των «τρικολόρ» στη διοργάνωση είναι να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για το Παγκόσμιο της Ντόχα, τον επόμενο βήμα, που θα τους χρησιμεύσει ως ακόμη ένα δυνατό τεστ προετοιμασίας ενόψει των Ολυμπιακών του Παρισιού.

Επισημαίνεται ότι οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν κοινή προετοιμασία στο Παρίσι πριν τα Χριστούγεννα και μάλιστα έδωσαν και φιλικό παιχνίδι, στο οποίο η εθνική επικράτησε 14-12. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν το 2020 στη Βουδαπέστη, σε αγώνα κατάταξης, όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 13-3.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα είναι το γεγονός ότι η Αλεξία Καμμένου θα βρει ως αντίπαλο τον προκάτοχό της, καθώς ο Τεό Λοράντος κάθησε στον πάγκο της εθνικής γυναικών το διάστημα 2020-2021, πριν τον διαδεχθεί η νυν ομοσπονδιακή τεχνικός.

Εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της Γαλλίας, η ελληνική ομάδα θα βρει απέναντί της στον ημιτελικό της Πέμπτης (11/1) την κάτοχο του τίτλου Ισπανία, η οποία δεν αναμένεται να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση από την Κροατία. Το ντέρμπι των προημιτελικών είναι αυτό μεταξύ Ιταλίας και Ουγγαρίας, με τον νικητή να περνάει στην τετράδα (όπου θα τον περιμένει η Ολλανδία) και να διεκδικεί -λογικά μαζί με την εθνική- το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών:

  • 17:00 Ισπανία-Κροατία
  • 18:30 Ολλανδία-Μεγάλη Βρετανία
  • 20:00 ΕΛΛΑΔΑ-Γαλλία
  • 21:30 Ιταλία-Ουγγαρία

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024