Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας ελάχιστα έχουν πράξει κατά του bullying

ΠΑΣΟΚ: Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας ελάχιστα έχουν πράξει κατά του bullying

Ο υπεύθυνος του ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι ο σχετικός νόμος του 2023 αποδείχθηκε ανεπαρκής

Το πρόσφατο περιστατικό βίας, που σημειώθηκε στην Αγία Παρασκευή, με θύμα 14χρονο μαθητή «που υπέστη ακραία σωματική και ψυχολογική κακοποίηση από συμμαθητές του, αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την ανάγκη να μπει στο κέντρο ενός δημόσιου διαλόγου – που πρέπει άμεσα να ξεκινήσει - η σοβαρή αντιμετώπιση της εντεινόμενης το τελευταίο διάστημα  νεανικής παραβατικότητας – εγκληματικότητας και της σχολικής βίας», σημειώνει ο Στέφανος Παραστατίδης, υπεύθυνος ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

«Η ελληνική Πολιτεία και ειδικότερα το Υπουργείο Παιδείας ελάχιστα έχει πράξει»

Κάνει λόγο για «δυστοπική πραγματικότητα της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων νεανικής βίας», την οποία επιβεβαιώνουν τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας για το 2023 που, σε πολλές περιπτώσεις, όπως τονίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, «δείχνουν αύξηση της νεανικής εγκληματικότητας σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε ποσοστό πάνω από 50%!».

«Ο νόμος δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα της σχολικής κοινότητας»

Απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, που εγγράφεται μέσα στο κοινωνικό σώμα και εκφράζεται με ιδιαίτερη ένταση και στο χώρο του σχολείου, «η ελληνική Πολιτεία και ειδικότερα το Υπουργείο Παιδείας ελάχιστα έχει πράξει», υποστηρίζει ο κ. Παραστατίδης.

Και σημειώνει πως «δέκα μήνες μετά από την ψήφισή του στη Βουλή, ο νόμος 5029/23 για την αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία, αποδεικνύεται στην πράξη ότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα και να ανταποκριθεί στις ανάγκες και στα αιτήματα της σχολικής κοινότητας, των γονέων, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και όλων των εμπλεκόμενων φορέων».

«Το σχολείο, όμως, μπορεί και πρέπει, μέσα από μία ριζική αναμόρφωση στο πρόγραμμα και στο περιεχόμενο των σπουδών, να γίνει ο πυρήνας ανάπτυξης δράσεων και πρωτοβουλιών  σεβασμού στις ανθρώπινες αξίες και στη διαφορετικότητα, κέντρο καλλιέργειας της κουλτούρας της αποδοχής και της συνεργασίας», τονίζει καταληκτικά ο υπεύθυνος ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024