Πέμπτη 23 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ξεκινάει η εποχή του Wi-Fi 7

Ξεκινάει η εποχή του Wi-Fi 7

Υπόσχεται υψηλές ταχύτητες και αξιόπιστο σήμα χάρη σε ένα νέο πρωτόκολλο ασύρματης συνδεσιμότητας γνωστό ως Multiple Link Operation (MLO).

Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο ανάπτυξης το Wi-Fi 7 έλαβε την πιστοποίηση από τη Wi-Fi Alliance γεγονός που το καθιστά την επίσημη τρέχουσα έκδοση και σηματοδοτεί την επόμενη γενιά ασύρματου οικιακού διαδικτύου.

Οι συσκευές Wi-Fi 7 που θα είναι εγγυημένα διαλειτουργικές και συμβατές με τις υπάρχουσες συσκευές Wi-Fi 6 και Wi-Fi 5 ανοίγουν το δρόμο, το 2024, να δούμε νέα προϊόντα τεχνολογίας, όπως τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές και δρομολογητές, που θα φέρουν το συγκεκριμένο πρότυπο. Τα πλεονεκτήματά τους θα είναι η τεράστια αύξηση της ταχύτητας και της αποδοτικότητας ακόμη και σε σύγκριση με το «φρέσκο» Wi-Fi 6E.

H «πρώτη γενιά που δημιουργήθηκε από την αρχή»

Σύμφωνα με την Wi-Fi Alliance, το Wi-Fi 7 θα είναι καλύτερο από τα υπάρχοντα πρότυπα για streaming και παιχνίδια. Ο Kevin Robinson, διευθύνων σύμβουλος της Wi-Fi Alliance, δήλωσε στο The Verge ότι το Wi-Fi 7 είναι η «πρώτη γενιά που δημιουργήθηκε από την αρχή» για τη ζώνη 6GHz, το ταχύτερο ασύρματο φάσμα που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τις συσκευές Wi-Fi 6E.

Ασύλληπτες ταχύτητες και σήμα «καμπάνα»

Το Wi-Fi 7 υπόσχεται υψηλές ταχύτητες και αξιόπιστο σήμα χάρη σε ένα νέο πρωτόκολλο ασύρματης συνδεσιμότητας, γνωστό ως Multiple Link Operation (MLO), αποκλειστικά για το Wi-Fi 7.

Πρακτικά το MLO δίνει τη δυνατότητα αντί το τηλέφωνό σας να συνδέεται με το δρομολογητή μέσω μίας μόνο σύνδεσης (2.5GHz ή 5GHz) εκμεταλλεύεται και τις δύο συνδέσεις ταυτόχρονα και μεταδίδει δεδομένα μέσω όποιας είναι ταχύτερη.

Τα χαρακτηριστικά αυτά δίνουν δυνατότητα αυξημένης απόδοσης, μειωμένης καθυστέρησης και βελτιωμένης αξιοπιστίας σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις Wi-Fi, σύμφωνα με την Wi-Fi Alliance.

Sports in

Στο Βερολίνο ο Ολυμπιακός, μετράει αντίστροφα για το Final Four (vids)

O Oλυμπιακός έφτασε στο Βερολίνο για το Final Four και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τον κόσμο των Ερυθρόλευκων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Μαϊου 2024