Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το νησί που ανακάλυψαν ξανά οι πλούσιοι και διάσημοι

Το νησί που ανακάλυψαν ξανά οι πλούσιοι και διάσημοι

Από τότε που ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Ροκφέλερ ξεκίνησε την ερωτική του σχέση με αυτό το νησί της Καραϊβικής το 1957, έχει γίνει αγαπημένο σημείο χειμερινών διακοπών για διασημότητες όπως η Χάιντι Κλουμ, η Τζένιφερ Λόπεζ, ο Μπεν Άφλεκ και ο Τζεφ Μπέζος.

Στις 26 Δεκεμβρίου, η Χάιντι Κλουμ δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram κάνοντας τόπλες ηλιοθεραπεία σε μια ημιερημική παραλία στο Saint Barthélemy, κοινώς γνωστό ως St Barts (Σεν Μπαρτς). Ήταν μόνο ένα από τα πολλά βίντεο που ανέβασε η Γερμανίδα σούπερ μόντελ κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών της στο νησί αυτό της Καραϊβικής, έναν δημοφιλή χειμερινό προορισμό για τους πλούσιους και διάσημους.

Βέβαια, δεν είναι το μόνο διάσημο πρόσωπο που έχει πάρει το δρόμο του για το νησί. Η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Μπεν Άφλεκ έχουν εντοπιστεί να οδηγούν ηλεκτρικά οχήματα, να ψωνίζουν κοσμήματα και να απολαμβάνουν το μπάνιο τους σε ιδιωτική παραλία. Η Λόρεν Σάντσεζ, αρραβωνιαστικιά του Τζεφ Μπέζος, επέλεξε αυτό το μέρος για να γιορτάσει τα 54α γενέθλιά της με τον μελλοντικό της σύζυγο και τους φίλους της.

Και οι θρύλοι του αθλητισμού Μάικ Τάισον και Μάικλ Τζόρνταν έρχονται εδώ για να κάνουν κρουαζιέρες με τα γιοτ τους. Άλλες διασημότητες όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Beyoncé, η Πάρις Χίλτον, ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ, η Ιβάνκα Τραμπ και η Μαράϊα Κάρεϊ έχουν επίσης εντοπιστεί να απολαμβάνουν τη γοητεία του νησιού. Τι κάνει το Σεν Μπαρτς τόσο ελκυστικό για τους πολύ πλούσιους;

Εκτός του ότι είναι ένας επίγειος παράδεισος και ένας μίνι φορολογικός παράδεισος, η γοητεία του νησιού έγκειται στην ιδιωτική του ζωή, η οποία ξεκινάει με την πρόκληση του να φτάσει κανείς εκεί

Ένας ακαταμάχητος συνδυασμός απομόνωσης και κύρους

Το Σεν Μπαρτς είναι το μέρος όπου το Χόλιγουντ πηγαίνει για να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί. Το μικροσκοπικό γαλλόφωνο νησί που βρίσκεται ανατολικά του Πουέρτο Ρίκο και των Παρθένων Νήσων έχει έκταση μόλις 24 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Διαθέτει 22 παραλίες με λευκή άμμο και κρυστάλλινα νερά και κατοικείται από μόλις 10.289 μόνιμους κατοίκους (σύμφωνα με την απογραφή του 2019). Τα επτά πολυτελή ξενοδοχεία και οι πολυάριθμες ιδιωτικές βίλες παρέχουν άφθονη ιδιωτικότητα για ένα σούπερ μόντελ ώστε να κάνει ηλιοθεραπεία τόπλες χωρίς να το καταλάβουν τα ταμπλόιντ.

Αλλά το μικρό καταφύγιο στις Γαλλικές Αντίλλες δεν ήταν πάντα έτσι. «Το 1957, ένα χτύπημα της τύχης έπληξε το νησί, όταν ένας γοητευμένος Ντέιβιντ Ροκφέλερ έχτισε εκεί μια παραθαλάσσια κατοικία. Σύντομα ένα σταθερό κύμα εύπορων Αμερικανών άρχισε να συρρέει σε αυτό το καταφύγιο, αναζητώντας το δικό τους κομμάτι παραδείσου» έγραψε η δημοσιογράφος Μόνικα Μοντέρο σε άρθρο της El País το 2020.

Ηθοποιοί, διασκεδαστές και μεγιστάνες με πολυτελή γιοτ

Ένα άρθρο των New York Times το 2022 περιέγραφε το νησί ως ένα ταπεινό μέρος μέχρι πριν από 40 χρόνια. Η έλλειψη θέσεων εργασίας ανάγκασε τους κατοίκους να μεταναστεύσουν στον Σεντ Τόμας, όπου εργάτες από το Σεν Μπαρτς δημιούργησαν ένα ψαροχώρι τον 19ο αιώνα. Το Σεν Μπαρτς δεν διέθετε ηλεκτρικό σύστημα μέχρι το 1980.

Σχεδόν 70 χρόνια αργότερα, το Σεν Μπαρτς είναι ένα πολύ διαφορετικό μέρος και το διαδίκτυο είναι γεμάτο από συμβουλές για hotspot όπου μπορεί να συναντήσετε κάποια διασημότητα. Γνωρίζουμε ότι η J. Lo διαμένει στο πολυτελές ξενοδοχείο Cheval Blanc, το οποίο έχει επίσης φιλοξενήσει τους Beyoncé, Jay-Z, Sean Diddy Combs, Ryan Seacrest, Madonna και Μαρκ Τζέικομπς.

Οι παραλίες Flamands, Eden Rock και St. Jean συγκαταλέγονται στις κορυφαίες, με την St. Jean να είναι ιδιαίτερα γνωστή για το διάσημο κλαμπ Nikki Beach. Το λιμάνι της Γκουστάβια είναι ένας ζωντανός κόμβος όπου συνυπάρχουν ηθοποιοί, διασκεδαστές και μεγιστάνες με πολυτελή γιοτ. Η πόλη είναι ένα δημοφιλές σημείο για ψώνια και φαγητό με τα γοητευτικά καφέ της και ένα μείγμα εστιατορίων γαλλικής-καραϊβικής υψηλής γαστρονομίας, όπως το Bonito, το Le Ti St. Barth και το Maya’s.

Και μιλάμε για αφορολόγητο

Ένα από τα μεγάλα αξιοθέατα του Σεν Μπαρτς είναι το αφορολόγητο καθεστώς του, που καθιστά τα προϊόντα πολυτελείας σημαντικά πιο προσιτά. Το νησί φιλοξενεί διάσημες μάρκες όπως Hermès, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana, Prada (σε μια μοναδική μπουτίκ αποικιακού στυλ), καθώς και αξιόλογα κοσμηματοπωλεία όπως το Cartier.

Το Σεν Μπαρτς είναι επίσης γνωστό για τις θεραπείες ομορφιάς, υγείας και ευεξίας που προσφέρει. Το ξενοδοχείο Guanahani Hotel στεγάζει το ιδιαίτερα αναγνωρισμένο Clarins, ένα από τα κορυφαία σπα στην Καραϊβική. Η νυχτερινή ζωή είναι ένα άλλο αξιοθέατο, καθώς διαθέτει πολλά αποκλειστικά κλαμπ όπου οι Λέο Ντι Κάπριο και Tόμπι Μαγκουάιρ μπορούν να διασκεδάζουν χωρίς να ανησυχούν για τους παπαράτσι.

Εκτός του ότι είναι ένας επίγειος παράδεισος και ένας μίνι φορολογικός παράδεισος, η γοητεία του νησιού έγκειται στην ιδιωτική του ζωή, η οποία ξεκινάει με την πρόκληση του να φτάσει κανείς εκεί.

Οι κάτοικοι του νησιού αστειεύονται σαρκαστικά ότι το δολάριο των ΗΠΑ είναι η πραγματική πράσινη ζώνη και προτείνουν ότι το εθνικό σύμβολο θα μπορούσε να είναι ένας γερανός οικοδομών. Σας θυμίζει κάτι;

Πώς φτάνει, αλήθεια, κανείς εκεί;

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να ταξιδέψει κανείς με γιοτ ή ιδιωτικό αεροπλάνο. Οι «άτυχοι με εμπορικές πτήσεις πρέπει πρώτα να πετάξουν στο γειτονικό νησί του Αγίου Μαρτίνου και στη συνέχεια να πάρουν ένα μικρό αεροπλάνο (250 δολάρια) ή ένα πλοίο (70 δολάρια) για το Σεν Μπαρτς» γράφει σχετικό άρθρο στην El País .

Τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα είναι, φυσικά, αποθαρρυντικά για τους μέσους ταξιδιώτες. Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από τα 800 δολάρια ανά διανυκτέρευση, απαιτώντας συχνά ελάχιστη κράτηση για μια εβδομάδα. Ο Αμερικανός παίκτης του μπέιζμπολ, Justin Verlander, και η σύζυγός του, μοντέλο μαγιό, Kate Upton, έγιναν κάποτε πρωτοσέλιδο επειδή νοίκιασαν μια βίλα 11.000 τετραγωνικών μέτρων για το εκπληκτικό ποσό των 450.000 δολαρίων την εβδομάδα.

Όμως υπάρχουν προβλήματα στον παράδεισο

Όπως αναφέρει το άρθρο των New York Times, μια συνεχιζόμενη νομική διαμάχη έχει φέρει αντιμέτωπους τον μειούμενο αριθμό των κατοίκων της περιοχής που αγωνίζονται για τη διατήρηση του περιβάλλοντος με τους δισεκατομμυριούχους μεγαλοξενοδόχους που επιδιώκουν να επεκτείνουν τις περιοχές τους για πλούσιους του ενός τοις εκατό.

Η τοπική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το 60% του νησιού έχει χαρακτηριστεί ως μη οικοδομήσιμη πράσινη ζώνη, αλλά υπάρχουν πολλές αναφορές για πλούσιους και διάσημους που αγοράζουν ακίνητα σε αυτές τις προστατευόμενες περιοχές.

Οι κάτοικοι του νησιού αστειεύονται σαρκαστικά ότι το δολάριο των ΗΠΑ είναι η πραγματική πράσινη ζώνη και προτείνουν ότι το εθνικό σύμβολο θα μπορούσε να είναι ένας γερανός οικοδομών. Σας θυμίζει κάτι;

*Με στοιχεία από elpais.com

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024