Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Διαδήλωση έξω από την Κνεσέτ με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης - Τους απομάκρυναν βίαια

Ισραήλ: Διαδήλωση έξω από την Κνεσέτ με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης – Τους απομάκρυναν βίαια

Η αστυνομία προχώρησε στην βίαιη διάλυση των διαδηλωτών που κατηγορούν την κυβέρνηση Νετανιάχου για «εγκατάλειψη των ομήρων» και «ζημιά στη διεθνή φήμη του Ισραήλ».

Δεκάδες άνθρωποι διαμαρτύρονται έξω από την Κνεσέτ στην Ιερουσαλήμ, ζητώντας από την κυβέρνηση να παραιτηθεί και να προκηρύξει νέες εκλογές, μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ.

Οι ακτιβιστές κάθονται στο έδαφος, εμποδίζουν την είσοδο στο κτίριο και φωνάζουν «Εκλογές τώρα». Κατηγορούν την κυβέρνηση Νετανιάχου μεταξύ άλλων, για «εγκατάλειψη των ομήρων» και «ζημιά στη διεθνή φήμη του Ισραήλ».

«Εχουν καταρρεύσει οι ελπίδες»

«Οι όποιες ελπίδες ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να εγείρει με την ευκαιρία αυτής της περιόδου έκτακτης ανάγκης έχουν καταρρεύσει από τις αποτυχημένες ενέργειές τους, που εκφράζονται από τη δυσλειτουργία τους, την εγκατάλειψη των ομήρων, τη μοιραία ζημιά στη διεθνή φήμη του Ισραήλ, τη συνεχή υποκίνηση και διχασμό και την εκτροπή των προϋπολογισμών υπέρ προσωπικών συμφερόντων σε βάρος του συνόλου του κοινού», αναφέρουν οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους.

» Ήρθαμε στην Κνεσέτ για να απαιτήσουμε εκλογές τώρα, την άμεση αντικατάσταση της κυβέρνησης και την εκδίωξη των εξτρεμιστών», λένε.

Δείτε βίντεο από την κινητοποίηση

Βίαιη απομάκρυνση

Περίπου στις 8:30 η ισραηλινή αστυνομία προχώρησε στη βίαιη απομάκρυνση των διαδηλωτών. Νωρίτερα η αστυνομία δήλωσε ότι η διαμαρτυρία, είναι παράνομη και κάλεσε τους διαδηλωτές να διαλυθούν.

Εικόνα από Haaretz

Ένας από τους διαδηλωτές συνελήφθη. Ορισμένοι διοργανωτές της διαμαρτυρίας είχαν μέλη οικογενειών που σκοτώθηκαν στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη Haaretz.

Ο Roni Goren Ben-Zvi, του οποίου ο αδελφός Yonatan Richter σκοτώθηκε στο πάρτι της Nova, δήλωσε: «Ο αδελφός μου δολοφονήθηκε εξαιτίας ενός ανθρώπου που εδώ και οκτώ χρόνια διεξάγει ιδιωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρης της χώρας μόνο και μόνο για να μπορεί να επιβιώνει, να αποφεύγει τη δικαιοσύνη και να συνεχίζει να ληστεύει τα κεφάλαιά μας. Μόνο ανόητοι ακολουθούν τα ψέματά του. Είναι ένας ναρκισσιστής που δεν σκέφτηκε ποτέ την ασφάλεια της χώρας και την ασφάλεια των πολιτών του.

1. 500 νεκροί πολίτες το αποδεικνύουν. Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο της οποίας ο πρωθυπουργός δεν θα παραιτούνταν την επόμενη ημέρα. Έχουμε ένα ισχυρό σύστημα ασφαλείας που θα μας προστατεύει πάντα, αυτός εκεί θα προστατεύει μόνο τον εαυτό του»

Δημοσκόπηση κόλαφος για Νετανιάχου

Η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει γίνει βαθιά αντιδημοφιλής τους τελευταίους μήνες για την αποτυχία της να σταματήσει την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου και για τον επακόλουθο χειρισμό του πολέμου στη Γάζα.

Μια δημοσκόπηση της Ισραηλινής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης έδειξε ότι το 64% των Ισραηλινών πιστεύει ότι οι επιδόσεις του Νετανιάχου δεν ήταν αρκετά καλές μετά από 90 ημέρες πολέμου.

Μια δεύτερη δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 46% των Ισραηλινών πιστεύει ότι ο ηγέτης του κόμματος Εθνικής Ενότητας Μπένι Γκαντζ είναι το καταλληλότερο πρόσωπο για να ηγηθεί της χώρας, σε σύγκριση με μόλις το 25% για τον Νετανιάχου.

«Βαθαίνουν» οι διαφωνίες στο ισραηλινό στρατόπεδο

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη (4/1), επικράτησε κλίμα μεγάλης έντασης ανάμεσα στον αρχηγό του ισραηλινού γενικού επιτελείου στρατηγό Χέρζι Χαλέβι και ακροδεξιούς υπουργούς κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης της κυβέρνησης του Ισραήλ.

Οι υπουργοί καταφέρθηκαν με σφοδρότητα εναντίον του στρατηγού επειδή ανακοίνωσε ότι θα συστήσει επιτροπή που θα διενεργήσει έρευνα για τα σφάλματα του στρατού που επέτρεψαν να γίνει η αιφνιδιαστική, άνευ προηγουμένου επίθεση του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου. Η συνεδρίαση, αργά το βράδυ, κατέληξε σε «φωνασκίες» με συμμετέχοντες να «λογοφέρνουν».

Τελικά, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου διέκοψε τη συνεδρίαση, στην οποία υποτίθεται πως θα εξεταζόταν το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας μετά τον πόλεμο, καθώς αξιωματικοί αποχώρησαν εξοργισμένοι, σύμφωνα με δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024