Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βασική μέριμνα η ενσωμάτωση παιδιών από τρίτες χώρες στο εκπαιδευτικό σύστημα, λέει ο Πιερρακάκης

Βασική μέριμνα η ενσωμάτωση παιδιών από τρίτες χώρες στο εκπαιδευτικό σύστημα, λέει ο Πιερρακάκης

Υλοποιούμε εκπαιδευτικά προγράμματα ένταξης των παιδιών προσφύγων στα δημόσια σχολεία, σημειώνει ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης

Τη στρατηγική του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για τη συμμετοχή των παιδιών από τρίτες χώρες στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα παρουσίασε ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης στη σημερινή διυπουργική συνάντηση εργασίας στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με παρούσα την Ευρωπαία επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον.

«Η ενσωμάτωση των παιδιών πολιτών τρίτων χωρών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και η διαμόρφωση ενός ασφαλούς, συμπεριληπτικού μαθησιακού περιβάλλοντος αποτελεί βασική μέριμνα της Ελληνικής Πολιτείας και του ΥΠΑΙΘΑ» τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης και αποκάλυψε πως «επιπλέον, σε συνεργασία με τη UNICEF και το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ, βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση», που υποστηρίζει πάνω από 22.000 παιδιά προσφύγων να έχουν πρόσβαση στα δημόσια σχολεία».

«Βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση»

«Στη διυπουργική συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου παρουσία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, παρουσιάσαμε τη στρατηγική του υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για τη συμμετοχή παιδιών από τρίτες χώρες στην εκπαίδευση.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση

Η ενσωμάτωση των παιδιών πολιτών τρίτων χωρών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και η διαμόρφωση ενός ασφαλούς, συμπεριληπτικού μαθησιακού περιβάλλοντος αποτελεί βασική μέριμνα της Ελληνικής Πολιτείας και του ΥΠΑΙΘΑ.

Συμφωνήθηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας

Υλοποιούμε εκπαιδευτικά προγράμματα ένταξης των παιδιών προσφύγων στα δημόσια σχολεία, με Τάξεις Υποδοχής Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας και Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων, δίνοντας έμφαση στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στα προγράμματα αυτά.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τη UNICEF και το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ, βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση», που υποστηρίζει πάνω από 22.000 παιδιά προσφύγων να έχουν πρόσβαση στα δημόσια σχολεία.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας με εκπροσώπους από τα συναρμόδια υπουργεία για τον καλύτερο και ταχύτερο συντονισμό όλων των σχετικών δράσεων και πρωτοβουλιών» δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης σε ανάρτηση του στα social media, σχετικά με την εν λόγω συνάντηση.

Sports in

Ο Ποντένσε «ζωγράφισε» σαν τον Ζιοβάνι

Η «μαγεία» που πρόσφερε απλόχερα και σήμερα ο Πορτογάλος εξτρέμ είχε κάτι από τα μυθικά κόλπα του Βραζιλιάνου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024