Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυγενάκης: Έμφαση στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα

Αυγενάκης: Έμφαση στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα

Η διαχείριση των υδάτινων πόρων στο επίκεντρο των συζητήσεων

Η ενεργοποίηση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού πόρου για την κατασκευή έργων που αφορούν στην άρδευση του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, αποφασίστηκε στη συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη με τον δήμαρχο Γιώργο Αθανασάκη.

Στη συζήτηση κυριάρχησε το ζήτημα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων στην περιοχή και η αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων για τη στήριξη και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στον Δήμο και ιδιαίτερα της γεωργίας και κτηνοτροφίας. Παράλληλα συζητήθηκαν δράσεις για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού.

Αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων για τη στήριξη και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα

Ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας

Συνεχίζοντας τις επαφές του με τους εκπροσώπους των νέων δημοτικών αρχών του Ηρακλείου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, συναντήθηκε με τους Δημάρχους  και αντιδημάρχους Βιάννου Παύλο Μπαριτάκη και τον Δήμαρχο Γόρτυνας Μιχάλη Κοκολάκη.

Στις συσκέψεις συζητήθηκαν τρόποι για την καλύτερη αξιοποίηση χρηματοδοτικών πόρων για την ωρίμανση έργων που θα αναβαθμίσουν την περιοχή. Ο Υπουργός ανακοίνωσε την εξασφάλιση  χρηματοδότησης για την εκπόνηση μελετών και στο Δήμο Βιάννου και στο Δήμο Γόρτυνας για αρδευτικά – εγγειοβελτιωτικά έργα.

Αντικείμενο συζήτησης ήταν, επίσης, το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των υδάτων με την εκπόνηση master plan από την HVA International.

Στις συναντήσεις ετέθη το ζήτημα του εκσυγχρονισμού του κανονισμού του ΕΛΓΑ, για τον οποίο ο υπουργός είπε ότι σύντομα θα τεθεί σε διαβούλευση, ενώ εξήγησε ότι θα περιλαμβάνει τρία επίπεδα ασφάλισης, ένα υποχρεωτικό για όλα τα προϊόντα και δύο προαιρετικά. Ο ΥπΑΑΤ είπε ότι ο νέος κανονισμός θα περιλαμβάνει την κάλυψη περισσότερων κινδύνων και περισσοτέρων προϊόντων, κάνοντας αναφορά στην πρόθεση πολλών παραγωγών που δεν ήταν υποχρεωμένοι εκ του κανονισμού να ασφαλίζουν την παραγωγή τους στον ΕΛΓΑ, να ενταχθούν πλέον στον Οργανισμό.

Στιγμιότυπο από τις συναντήσεις

Ετέθη, επίσης, το ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ για τον οποίο ο υπουργός είπε ότι μετά την παραίτηση του προέδρου του, έχει ανοίξει ο δρόμος για τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού, ο οποίος πρέπει να λειτουργεί με τις προϋποθέσεις της ΕΕ, αλλά και με δικαιοσύνη και διαφάνεια προς όφελος και μόνο των αγροτών.

Η Γεωργική Σχολή Μεσσαράς

Στη σύσκεψη στο Δήμο Γόρτυνας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφερόμενος στη Γεωργική Σχολή Μεσσαράς  είπε ότι η Σχολή που βρίσκεται στην έκταση του Δήμου, είναι ένα μοναδικό, φιλόδοξο σχέδιο που σταδιακά εξελίσσεται και πρόκειται να δώσει υπεραξία, όχι μόνο στην περιοχή, αλλά στην Κρήτη συνολικά, αξιοποιώντας το πιο δυνατό όπλο που έχουμε: τη γνώση.

Όπως είπε ο Υπουργός στη γεωργική σχολή Μεσσαράς θα δημιουργηθεί κάτι μοναδικό για την Κρήτη, ένα κορυφαίο κέντρο εκπαίδευσης που θα αποτελεί κέντρο καινοτομίας σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. «Ό,τι κάνουμε πρέπει να είναι βιώσιμο, να λειτουργεί αυτόνομα, να στέκεται στα πόδια του. Να προσφέρει γνώση, το ισχυρότερο όπλο που έχουμε στα χέρια μας και μπορούμε να προσφέρουμε στον τόπο και στους πολίτες. Σύντομα ξεκινάει η οριοθέτηση της έκτασης. Θα κάνουμε κάτι που θα αφήσει αποτύπωμα στον τόπο μας», είπε ο  Λευτέρης Αυγενάκης.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024