Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον... αστερισμό του Μπέλινγκχαμ - Η «εκτόξευση» στη Ρεάλ και στο «χρηματιστήριο» του ποδοσφαίρου

Στον… αστερισμό του Μπέλινγκχαμ – Η «εκτόξευση» στη Ρεάλ και στο «χρηματιστήριο» του ποδοσφαίρου

Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ έχει καταφέρει σε μισό χρόνο να «εκτοξευτεί» στη Ρεάλ Μαδρίτης, να αποτελεί το κορυφαίο «prospect» στον κόσμο και το νούμερο 1 στο... χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου.

H Ρεάλ Μαδρίτης το περασμένο καλοκαίρι πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες μεταγραφές της τα τελευταία χρόνια, κάνοντας δικό της το «παιδί-θαύμα» της Ντόρτμουντ και του αγγλικού ποδοσφαίρου, Τζουντ Μπέλινγκχαμ.

Ο νεαρός Άγγλος αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά στη «βασίλισσα» και να αποτελέσει τη διάδοχη κατάσταση στη μεσαία γραμμή όταν αποχωρήσουν οι Κρόος και Μόντριτς, όμως ο Μπέλινγκχαμ έχει καταφέρει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αποτελεί τον κορυφαίο παίκτη των μερένχες, τον φύσει και θέση ηγέτη της και καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Ο Μπέλινγκχαμ παρότι αγωνίζεται σε έναν ελεύθερο ρόλο στη μεσαία γραμμή, έχει αριθμούς που «τρομάζουν», καθώς μετράει 17 τέρματα σε 22 ματς και οδηγεί τη Ρεάλ στην κορυφή στην Ισπανία, αλλά και στον όμιλο του Champions League. Ο Κάρλο Αντσελότι τον στηρίζει απόλυτα και του έχει δώσει το ελεύθερο με τον νεαρό Άγγλο να κάνει όργια και να έχει εκτοξεύσει τα νούμερα και την αξία του.

Τα 115 εκατ. λίρες που δαπάνησε η Ρεάλ φαίνονται λίγα για την επιρροή που έχει ο Μπέλινγκχαμ, αλλά και για την αξία που έχει πλέον, αφού είναι το νούμερο 1 στον κόσμο! Σύμφωνα με το CIES Football Observatory, το οποίο προβλέπει τα έξοδα μεταγραφής αναλύοντας 6.000 προηγούμενες συμφωνίες, ο Μπέλινγκχαμ αξίζει 231 εκατομμύρια λίρες στην τρέχουσα αγορά.

Ο ακριβότερος παίκτης στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Ουσιαστικά δεν «βλέπει» κανέναν, αφού ο δεύτερος της λίστας είναι ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος σκοράρει ακατάπαυστα με τη Μάντσεστερ Σίτι και κατέκτησε τα πάντα, αλλά βρίσκεται πιο κάτω κατά 14 εκατ. λίρες από τον Άγγλο σούπερ σταρ. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι ο Μπέλινγκχαμ σύμφωνα με την έρευνα δεν έχει φτάσει καν στο πικ της απόδοσης του, έχει περιθώρια βελτίωσης και είναι μόλις 20 ετών!

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι οι παίκτες που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα, ενώ τονίζεται ότι λόγω του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι δεν είναι στη λίστα ο Κιλιάν Εμπαπέ, διότι η αξία του έχει πέσει ως ελεύθερος στα 92 εκατομμύρια. Φυσικά, ο Γάλλος θα ήταν μέσα στη 10αδα υπό διαφορετικές συνθήκες, αλλά όχι πάνω από τον «καυτό» Μπέλινγκχαμ αυτή την περίοδο.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους παίκτες της λίστας, στην τρίτη και τέταρτη θέση είναι οι δύο συμπαίκτες του Μπέλινγκχαμ στη Ρεάλ Βινίσιους και Ροντρίγκο με 216 και 214 εκατ. λίρες αξία, ενώ την πεντάδα κλείνει ο συμπατριώτης του Μπουκαγιό Σακά με 193. Από την Αγγλία είναι και το νούμερο 6 και πρόκειται για τον Φιλ Φόντεν της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος έχει αξία 169 εκατ. λίρες, ενώ ακολουθεί ο Γκάβι με 151 και ο Χούλιαν Άλβαρες με 142.

Από εκεί και πέρα, στην 9η θέση είναι ο Τζαμάλ Μουσιάλα που αγωνίζεται στην Μπάγερν και έχει 132 εκατ. λίρες αξία και τη 10αδα κλείνει ο Μάρτιν Όντεγκααρντ με 130 εκατ. λίρες στα 25 του χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρεάλ και η Σίτι έχουν στη λίστα από 3 παίκτες, η Άρσεναλ έχει 2, ενώ Μπαρτσελόνα και Μπάγερν από έναν. Η Premier League είναι το πρωτάθλημα με τους μισούς παίκτες της 10αδας, κάτι που φαντάζει και λογικό, αφού είναι και το ακριβότερο και καλύτερο στον κόσμο.

Αυτοί είναι οι 10 ακριβότεροι στον κόσμο

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024