Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-1: Σπόραρ και... Περράκης έκριναν το ματς

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-1: Σπόραρ και… Περράκης έκριναν το ματς

Νέοι κανονισμοί για τον Παναθηναϊκό, με τους Φωτιά και Περράκη να αρνούνται πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού στο 0-0 – Δύο γκολ ο Σπόραρ, μείωσε ο Σενγκέλια.

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε απέναντι στον Παναιτωλικό στην αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League στο γήπεδο της Λεωφόρου, όμως τελικά έφτασε στη νίκη χάρις στα δύο γκολ του Σπόραρ.

O Παναιτωλικός πάλεψε προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση, μείωσε σε 2-1 στο 92′ ενώ έχασε μεγάλη ευκαιρία λίγο πριν την λήξη για να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι φιλοξενούμενοι «φωνάζουν» για ένα πέναλτι που δεν καταλογίστηκε στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όταν το παιχνίδι βρισκόταν στο 0-0.

Δυνατό ξεκίνημα για τον Παναιτωλικό

Οι Αγρινιώτες μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και απείλησαν στο 11′, με το σουτ που επιχείρησε ο Μαυρίας στην κίνηση από τα όρια της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός απάντησε στις ευκαιρίες με τους παίκτες του Φατίχ Τερίμ να συνδυάζονται ωραία , αλλά ο Μαντσίνι δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε μετά το γύρισμα του Τζούριτσιτς επιτρέποντας στον Καπίνο να μαζέψει την μπάλα.

Καλές στιγμές για τους Πράσινους

Στο 24ο λεπτό, οι γηπεδούχοι κατέγραψαν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους να ανοίξουν το σκορ. Καθώς ο Χουάνκαρ έβγαλε πολύ ωραία κάθετη πάσα για τον Βιλένα, ο οποίος έκανε το συρτό γύρισμα στη μικρή περιοχή ωστόσο ο Βαγιαννίδης δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι. Στο 35’ το Τριφύλλι δημιούργησε ακόμα μία καλή στιγμή. Ο Βαγιαννίδης «έσκαψε» τη μπάλα για τον Μαντσίνι, ο οποίος σούταρε με το αριστερό από θέση μέσα δεξιά, στέλνοντας όμως τη μπάλα άουτ. Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, έγινε η φάση για την οποία διαμαρτύρεται ο Παναιτωλικός. Μετά από κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Μαυρία, ο οποίος στα όρια της περιοχής ανατράπηκε από τον Τζούρισιτς, με τον διαιτητή Φωτιά αλλά και τον VAR Περράκη να κλείνουν τα μάτια.

«Χρυσή» αλλαγή ο Σπόραρ

Ο Τερίμ δεν ήταν ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του και προχώρησε σε δύο αλλαγές πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Οι Σπόραρ και Αϊτός μπήκαν στην θέση των Βιλένα και Μαντσίνι με τον Παναθηναϊκό να παίζει με δύο επιθετικούς. Ο Σλοβένος επιθετικός στο 51′ ξεκλείδωσε την άμυνα των καναρινιών και βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα, σκοράροντας με καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Χουάνκαρ.

Μεγάλη επέμβαση Λοντίγκιν, δοκάρι Τζούρισιτς, δεύτερο γκολ από τον Σπόραρ

Στο 74′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μία πολύ καλή στιγμή για την ισοφάριση. Όμως ο Λοντίγκιν κατάφερε με μια φοβερή απόκρουση σε κεφαλιά του Πέδρονα διατηρήσει το 1-0 υπέρ της ομάδας του! Οι Πράσινοι, ωστόσο, είχαν δοκάρι με τον Τζούρισιτς και τελικά στο 89′ μετά από ασίστ του Σέρβου, ο Σπόραρ φάνηκε να »κλειδώνει» την νίκη με το δεύτερο γκολ.

Μείωσε ο Παναιτωλικός, μεγάλη στιγμή για την ισοφάριση στο 95′

Ο Παναιτωλικός δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να πιέζει. Στο 92′ ο Σενγκέλια με δυνατό σουτ νίκησε τον Λοντίγκιν και μείωσε σε 2-1, δίνοντας ενδιαφέρον στα εναπομείναντα λεπτά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι Αγρινιώτες λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν όμως το σουτ του Λιάβα πέρασε άουτ στην τελευταία φάση του αγώνα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Αράο, Γεντβάι, Χουάνκαρ (90′ Φικάι), Ζέκα, Τσέριν, Μαντσίνι (46′ Αϊτόρ), Τζούριτσιτς (90′ Γερεμέγεφ), Βιλένα (46′ Σπόραρ), Ιωαννίδης (75′ Μπερνάρ).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Καπίνο, Μλάντεν, Οικονόμου, Μαλής, Μαυρίας (78′ Μπελεβώνης), Λιάβας, Μπαλντασάρα (74′ Τσιγγάρας), Πέρες (63′ Φ. Ντουάρτε), Χατζηθεοδωρίδης (63′ Ζοάο Πέδρο), Καρέλης (62′ Χουάνπι), Σενγκέλια.

Sports in

Βήματα: Πόσα να κάνετε για καλύτερη υγεία, αδυνάτισμα, ευεξία

Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και αυξήστε τα βήματα που κάνετε καθημερινά… Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024