Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλία: Στα προβλήματα των πλημμυροπαθών έρχονται να προστεθούν και οι εισπρακτικές

Θεσσαλία: Στα προβλήματα των πλημμυροπαθών έρχονται να προστεθούν και οι εισπρακτικές

Εκτός από τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία κάτοικοι και αγρότες είναι αντιμέτωποι με τις εισπρακτικές που για λογαριασμό παρόχων ρεύματος τους ζητούν τις οφειλές.

Βαρύ είναι τα αποτύπωμα των καταστροφικών πλημμυρών στον κάμπο της Θεσσαλίας με τους κατοίκους και τους αγρότες της περιοχής να εξακολουθούν να βιώνουν τις συνέπειες της κακοκαιρίας.

Στα κατεστραμμένα χωράφια και τον τιτάνιο αγώνα απομάκρυνσης φερτών υλικών -με δικά τους έξοδα- έρχεται να προστεθούν και οι εισπρακτικές εταιρείες που για λογαριασμό παρόχων ρεύματος, τους ζητούν τις οφειλές.

«Για το ρεύμα είχαμε διαβεβαίωση από τον κ.Τριαντόπουλο, μετά τη σύσκεψη στο Βόλο, ότι το πρόβλημα θα λυθεί και θα ακολουθηθεί αυτό που είπε η κυβέρνηση, για δύο χρόνια παράταση και δύο χρόνια ρύθμιση. Πριν από δέκα μέρες μας είπαν ότι αυτό έχει υπογραφεί από τα υπουργεία, αλλά ακόμη δεν έχει περάσει από τη Βουλή. Οι εισπρακτικές όμως παίρνουν τηλέφωνο συνέχεια», ανέφερε (ΕΡΤ3) ο Αθανάσιος Καραΐσκος, πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Ενιπέα Φαρσάλων.

«Η κατάσταση είναι τραγική» δηλώνει ο αντιπρόεδρος αγροτικού συνεταιρισμού Ενιπέα Φαρσάλων

«Η κατάσταση, όπως είπε και ο πρόεδρος είναι τραγική. Από τη μία έχουμε το ρεύμα και από την άλλη είναι τα φερτά υλικά στις εκτάσεις που δημιουργούν μία δύσκολη κατάσταση και δεν ξέρουμε αν θα καλλιεργήσουμε. Ο κόσμος φεύγει, γίνεται όμως μία προσπάθεια από συνεταιρισμούς να κρατήσουμε τον κόσμο στα χωριά», δήλωσε από την πλευρά του ο Νίκος Γούσιος, αντιπρόεδρος αγροτικού συνεταιρισμού Ενιπέα Φαρσάλων.

Κυβερνητική σύσκεψη στην Καρδίτσα

Στο μεταξύ, τα βήματα που έχουν γίνει για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας αλλά και ο προγραμματισμός νέων μέτρων, απασχόλησαν τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα, για την περαιτέρω παρακολούθηση και συντονισμό των έργων και δράσεων του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης Θεσσαλία, η Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ορίζεται με πρωθυπουργική απόφαση, συντονιστής αποκατάστασης και ανασυγκρότησης.

«Μέσω όλων των εμπλεκομένων υπουργείων έχουν δοθεί πόρους που πλησιάζουν 450 εκατ. ευρώ για τη στήριξη και αποκατάσταση της περιοχής», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024