Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ομπάμα ανησυχεί για τον Τραμπ και παροτρύνει τον Μπάιντεν να ενισχύσει την εκστρατεία του

Ο Ομπάμα ανησυχεί για τον Τραμπ και παροτρύνει τον Μπάιντεν να ενισχύσει την εκστρατεία του

Ο Μπάρακ Ομπάμα μοιράστηκε τις σκέψεις του για την προεκλογική εκστρατεία κατά τη διάρκεια ενός ιδιωτικού γεύματος με τον Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο

Ο Μπάρακ Ομπάμα έθεσε ερωτήματα σχετικά με τη δομή της εκστρατείας επανεκλογής του Τζο Μπάιντεν, συζητώντας το θέμα απευθείας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά και λέγοντας στους συνεργάτες και τους συμμάχους τού προέδρου, ότι η προεκλογική εκστρατεία πρέπει να εξουσιοδοτηθεί να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να τις αποσαφηνίζει με τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν τις συζητήσεις, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Ο Ομπάμα έδειξε ανήσυχος συζητώντας για τις εκλογές του 2024 και την πιθανή επιστροφή του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία, είπε ένας από τους συνομιλητές, και τόνισε στους συμβούλους του Μπάιντεν ότι η εκστρατεία χρειάζεται περισσότερους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων σε ανώτατο επίπεδο στα κεντρικά γραφεία της – ή ότι πρέπει να ενισχύσει τους ανθρώπους που ήδη υπάρχουν.

Ο Ομπάμα υπέδειξε στους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον Μπάιντεν ότι η εκστρατεία πρέπει να κινηθεί επιθετικά, καθώς ο Τραμπ φαίνεται έτοιμος να κερδίσει γρήγορα το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Ο πρώην πρόεδρος των Δημοκρατιών δεν έχει συστήσει συγκεκριμένα άτομα, αλλά έχει αναφέρει τον David Plouffe, ο οποίος διαχειρίστηκε την εκστρατεία του Ομπάμα το 2008, ως τον τύπο ανθρώπου που διαθέτει την στρατηγική που χρειάζεται η εκστρατεία του Μπάιντεν.

Η συζήτηση του Ομπάμα με τον Μπάιντεν για το θέμα αυτό έγινε κατά τη διάρκεια ενός ιδιωτικού γεύματος στον Λευκό Οίκο τους τελευταίους μήνες, δήλωσε ένας από τους παρόντες, μια συνάντηση που δεν έχει δημοσιοποιηθεί προηγουμένως, σημειώνει η Washington Post.

Πιο επιθετική εκστρατεία του πρότεινε ο Ομπάμα

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος συζητεί εδώ και καιρό με τον Μπάρακ Ομπάμα τις σκέψεις και τα σχέδιά του, προσκάλεσε το πρώην αφεντικό του για γεύμα και οι δύο τους συζήτησαν μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των εκλογών του 2024.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο Ομπάμα σημείωσε την επιτυχία της δομής της δικής του προεκλογικής εκστρατείας για την επανεκλογή του το 2012, όταν ορισμένοι από τους κορυφαίους προεδρικούς συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων των David Axelrod και Jim Messina, εγκατέλειψαν τον Λευκό Οίκο για να αναλάβουν την επιχείρηση επανεκλογής στο Σικάγο.

Αυτή είναι μια έντονη αντίθεση με την προσέγγιση του Μπάιντεν, ο οποίος αφήνει τους στενότερους συνεργάτες του στο Λευκό Οίκο, παρόλο που συμμετέχουν σε όλες τις βασικές αποφάσεις της εκστρατείας.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Ομπάμα ήταν ακόμη πιο ξεκάθαρος με τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον Μπάιντεν, υποδεικνύοντας ότι η εκστρατεία πρέπει να κινηθεί επιθετικά, καθώς ο Τραμπ φαίνεται έτοιμος να κερδίσει γρήγορα το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Οι ανησυχίες του σχετικά με τη δομή της εκστρατείας δεν συνδέονταν με μια συγκεκριμένη στιγμή, αλλά μάλλον με την πεποίθησή του ότι οι εκστρατείες πρέπει να είναι ευέλικτες σε ανταγωνιστικούς προεκλογικούς αγώνες, είπαν οι πηγές της αμερικανικής εφημερίδας, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024