Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαλδίβες: Χτυπήθηκαν δύο Ισραηλινά τάνκερ που κατευθύνονταν στην Ερυθρά Θάλασσα

Μαλδίβες: Χτυπήθηκαν δύο Ισραηλινά τάνκερ που κατευθύνονταν στην Ερυθρά Θάλασσα

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Jordan News που επικαλείται αξιωματούχους από τις Μαλδίβες, δύο Ισραηλινά τάνκερ έγιναν στόχος drone και υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με ενημερωμένο αξιωματούχο, δύο πετρελαιοφόρα που ανήκουν στο Ισραήλ, έγιναν στόχος αγνώστων μη επανδρωμένων αεροσκαφών στα δυτικά και βορειοδυτικά των Μαλδίβων τις τελευταίες ημέρες όπως μετέδωσε το Jordan News, επικαλούμενο ιστότοπο και αξιωματούχο από τις Μαλδίβες.

Οι αρχικές αναφορές αναφέρουν ότι και τα δύο πετρελαιοφόρα υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τις εκρήξεις. Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, τα δύο αυτά πετρελαιοφόρα επρόκειτο να περάσουν από το στενό Bab al-Mandab, στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι Χούθι έχουν προειδοποιήσει πως πλοία που κινούνται σε όλο τον κόσμο, εφόσον πηγαίνουν στο Ισραήλ αποτελούν νόμιμο στόχο του στρατού της Υεμένης

Οι Χούθι της Υεμένης απείλησαν να βάλουν στο στόχαστρο ισραηλινά πλοία και πετρελαιοφόρα στην Ερυθρά Θάλασσα μέχρι το τέλος του πολέμου στη Γάζα.  Οι Χούθι έχουν προειδοποιήσει πως πλοία που κινούνται σε όλο τον κόσμο, εφόσον πηγαίνουν στο Ισραήλ αποτελούν νόμιμο στόχο του στρατού της Υεμένης.

Μακριά από τον χώρο δράσης των Χούθι – Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες

Εντύπωση προκαλεί πως τα δύο προαναφερθέντα πετρελαιοφόρα έγιναν στόχος αγνώστων μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε απόσταση 2000 χιλιομέτρων από το στενό Bab al-Mandab, δυτικά και βορειοδυτικά των Μαλδίβων, όπου έχουν λάβει χώρα όλα τα χτυπήματα των Χούθι.

Το πιο σημαντικό είναι ότι και τα δύο πλοία αναγκάστηκαν να αλλάξουν πορεία λόγω των ζημιών και του φόβου μήπως χτυπηθούν ξανά. Ισραηλινοί αξιωματούχοι που ρωτήθηκαν από τον ιστότοπο της δεν είναι πρόθυμοι να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν αυτή την είδηση για διάφορους λόγους.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024