Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Αστυνομικοί χτύπησαν 10 φορές με τέιζερ 30χρονο - Του έκαναν ΚΑΡΠΑ αλλά πέθανε (vid)

Γαλλία: Αστυνομικοί χτύπησαν 10 φορές με τέιζερ 30χρονο – Του έκαναν ΚΑΡΠΑ αλλά πέθανε (vid)

O 30χρονος υπέστη δύο καρδιακές ανακοπές, προτού διακομιστεί στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση

Ένας άνδρας ηλικίας 30 ετών πέθανε σήμερα (5/1) το πρωί σε νοσοκομείο του Παρισιού όπου είχε διακομιστεί χθες, αφότου είχε δεχθεί τουλάχιστον 10 πλήγματα από όπλο τέιζερ, κατά τη σύλληψή του από την αστυνομία στο Μονφερμέιγ, στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας της Γαλλία, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την εισαγγελία του Μπομπινί.

Τον χτύπησαν 10 φορές με τέιζερ και πέθανε

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, τα οποία επικαλείται η εισαγγελία του Μπομπινί, στα βόρεια προάστια του Παρισιού, έξι αστυνομικοί έκαναν χρήση των όπλων τους εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Δεκαοκτώ αστυνομικοί επενέβησαν σε ένα παντοπωλείο του Μονφερμέιγ χθες για να συλλάβουν αυτόν τον άνδρα, ο οποίος βρισκόταν σε «κατάσταση υπερδιέγερσης» και «επιθετικότητας», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Γεννηθείς την 1η Ιανουαρίου του 1994 στη Μαρτινίκα, υπερπόντιο γαλλικό διαμέρισμα, ο άνδρας νοσηλευόταν μετά τη σύλληψή του σε κωματώδη κατάσταση στο Παρίσι.

Τη Δευτέρα οι αρχές θα διενεργήσουν νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του.

Τραγική κατάληξη

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, που μεταφέρει την περιγραφή των αστυνομικών, μια πρώτη ομάδα της ταξιαρχίας καταπολέμησης της εγκληματικότητας (BAC) επενέβη έπειτα από μια τηλεφωνική καταγγελία του ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο οποίος παραπονέθηκε για απειλές και επιθετικότητα εκ μέρους του άνδρα.

Στη συνέχεια ο άνδρας βγήκε θετικός σε τεστ για αλκοόλ. Στο σημείο, οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από τον άνδρα, τον ένα τον δάγκωσε δυνατά στο δάκτυλο και τον τραυμάτισε στο πρόσωπο. Έτσι, κάλεσαν σε ενισχύσεις, σύμφωνα με την αφήγηση αυτή.

Υπέστη δύο ανακοπές

Σύμφωνα με την εισαγγελία, έξι αστυνομικοί, εκ των 18 που παρενέβησαν, έκαναν χρήση των όπλων εκτόξευσης βελών που προκαλούν ηλεκτροσόκ. Περίπου 12 πλήγματα κατάφεραν στον ύποπτο, βάσει των πρώτων στοιχείων της έρευνας.

Όπως αναφέρει μια πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, ο 30χρονος υπέστη δύο καρδιακές ανακοπές, προτού διακομιστεί στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση.

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη ΚΑΡΠΑ που του έκανε αστυνομικός

Βίντεο-ντοκουμέντο, το οποίο ήλθε στο φως της δημοσιότητας, δείχνει έναν αστυνομικό να κάνει ΚΑΡΠΑ (καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση) στον 30χρονο. Δυστυχώς, ο άνδρας δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Κατέληξε στο νοσοκομείο στο οποίο είχε διακομισθεί.

Δείτε τη στιγμή που ο αστυνομικός κάνει ΚΑΡΠΑ στον 30χρονο:

Αστυνομική έρευνα

Την έρευνα σχετικά με την επιχείρηση ανέλαβε η Γενική Επιθεώρηση της Εθνικής Αστυνομίας της Γαλλίας (IGPN). Οι αστυνομικοί δεν έχουν προς το παρόν καταθέσει και η εξέταση των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο 30χρονος σωριασμένος στο έδαφος

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024