Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευχές Κώτσηρα από Φανάρι: Εργαζόμαστε για μια Ελλάδα ευημερούσα, ισχυρή και δίκαιη

Ευχές Κώτσηρα από Φανάρι: Εργαζόμαστε για μια Ελλάδα ευημερούσα, ισχυρή και δίκαιη

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας βρέθηκε στην τελετή αγιασμού των υδάτων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Στην τελετή αγιασμού των υδάτων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο βρέθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, εκπροσωπώντας το υπουργείο Εξωτερικών για τον εορτασμό των Θεοφανίων.

«Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση παρευρέθηκα σήμερα στον εορτασμό των Θεοφανίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο κέντρο της Ορθοδοξίας, εκπροσωπώντας το υπουργείο Εξωτερικών», ανέφερε στο μήνυμά του ο Γιώργος Κώτσηρας.

«Θεωρούμε ότι η ενδυνάμωση των δεσμών με τους εκκλησιαστικούς θεσμούς της Ορθοδοξίας συνιστά βασικό συνεκτικό παράγοντα»

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «η εορτή των Φώτων στέλνει μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σε όλο τον κόσμο. Αυτή την ιδιαίτερα σημαντική μέρα για την Ορθοδοξία και τον απανταχού Ελληνισμό, θέλω να επαναλάβω τον σεβασμό της ελληνικής Πολιτείας στον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την αμέριστη στήριξή μας στο πολύτιμο, πολυσχιδές του έργο».

Όπως επεσήμανε, αυτό τόνισε «και κατά τη συνάντησή μου με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο, έναν θρησκευτικό ηγέτη με παγκόσμια ακτινοβολία και σπουδαία προσφορά που αναγνωρίζεται διεθνώς».

Από την παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών «θεωρούμε ότι η ενδυνάμωση των δεσμών με τους εκκλησιαστικούς θεσμούς της Ορθοδοξίας συνιστά βασικό συνεκτικό παράγοντα μεταξύ μητροπολιτικού κέντρου και ομογένειας και εντάσσεται -ως εκ τούτου- στους στρατηγικούς μας στόχους για τον απόδημο Ελληνισμό».

Παράλληλα ανέφερε πως «έχουμε πετύχει σημαντικές εθνικές κατακτήσεις σε όλους τους τομείς και έχουμε ισχυροποιήσει τη διεθνή θέση της χώρας μας. Μπορούμε έτσι να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αυτοπεποίθηση».

«Σταθερός μας στόχος η ενδυνάμωση του ελληνικού στοιχείου ανά τον κόσμο»

«Με ενότητα, διαρκή προσπάθεια και επιμονή εργαζόμαστε για μια Ελλάδα ευημερούσα, πιο ισχυρή και δίκαιη, για την οποία θα είναι περήφανοι οι Έλληνες όπου κι αν ζουν», σημείωσε.

Καταληκτικά ο Γιώργος Κώτσηρας επισήμανε ότι «σταθερός μας στόχος η ενδυνάμωση του ελληνικού στοιχείου ανά τον κόσμο, η ενίσχυση των σχέσεών του με τη μητέρα-πατρίδα, η οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο για ολόκληρο τον Ελληνισμό».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024