Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα δύο «Α» του ΠΑΣΟΚ: σε ποιους τομείς «κοντράρει» την κυβέρνηση

Τα δύο «Α» του ΠΑΣΟΚ: σε ποιους τομείς «κοντράρει» την κυβέρνηση

Με έμφαση στην ακρίβεια και στην ασφάλεια η κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση.

Με έμφαση στην ατζέντα των δύο «Α», στην ακρίβεια και στην ασφάλεια, το ΠΑΣΟΚ σηκώνει αυτές τις μέρες τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση -γνωρίζοντας πως αυτά είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει ακόμα να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο.

Οι δημόσιες παρεμβάσεις των στελεχών εκεί ακριβώς επιμένουν, έχοντας στο μυαλό τους και το ακροατήριο του προοδευτικού κέντρου και της μεσαίας τάξης το οποίο κινείται ανάμεσα στις δύο πολιτικές δυνάμεις και μπορεί να επιλέξει τις ευρωεκλογές για να στείλει μήνυμα δυσαρέσκειας.

Στην αντίστοιχη ανακοίνωση του τομέα Οικονομικών, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου πως έχει χάσει την μάχη με την ακρίβεια: «η αθροιστική επιβάρυνση από τις τιμές των τροφίμων έχει ξεπεράσει το 25% την τελευταία διετία», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα στελέχη του κόμματος, τονίζοντας πως η κυβέρνηση «επιμένει σε αδιέξοδες πολιτικές που αντί να υπηρετούν τη διάσωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, προστατεύουν αποκλειστικά τη διάσωση της επικοινωνιακής της εικόνας».

Στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν πως τα κυβερνητικά μέτρα έχουν τελικά μοναδικούς κερδισμένους τις μεγάλες επιχειρήσεις που «θησαυρίζουν εις βάρος της μεσαίας τάξης και των πιο ευάλωτων, και επιστρέφουν στο ελληνικό Δημόσιο ψίχουλα μέσω προστίμων, που τους επιβάλλονται μόνο κατόπιν πίεσης από την κοινή γνώμη».

Τα γεγονότα στο Προστασίας του Πολίτη

Για το θέμα της ασφάλειας, στο ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή τονίζουν πως δεν αποτελεί προνομιακό πεδίο δράσης της ΝΔ -και θεωρούν πως έχουν δικαιωθεί με βάση τα περιστατικά βίας του τελευταίου διαστήματος, αλλά και την ανάγκη «ξηλώματος» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου σε μορφή μίνι ανασχηματισμού με τις αρχές του νέου έτους.

«Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επί Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουν καταγραφεί οι περισσότερες αλλαγές υπουργών. Κατά την άποψή μου, αυτό αποδεικνύει την αποτυχία της πολιτικής της κυβέρνησης να εγγυηθεί την ασφάλεια του πολίτη. Αυτό είναι το πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, επισημαίνοντας την ανενόχλητη κάθοδο των Κροατών χούλιγκαν, τα φαινόμενα οπαδικής βίας και «το αίσθημα ανασφάλειας» στις γειτονιές.

Για την Χαριλάου Τρικούπη οι διαρκείς αλλαγές στο υπουργείο, από τον Νότη Μηταράκη στον Γιάννη Οικονόμου και από εκεί εκ νέου στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δείχνει την ανεπάρκεια σε επίπεδο πολιτικής και επιλογών προσώπων.

«Πήχης δεν είναι πια τα ανέξοδα λόγια, αλλά η αδυσώπητη πραγματικότητα και τα κυβερνητικά πεπραγμένα. Ο κ. Χρυσοχοΐδης επιστρέφει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αφού πρώτα είχε απομακρυνθεί ως αποτυχημένος μετά τις πυρκαγιές του 2021», ανέφεραν χαρακτηριστικά και για τον πασοκογενή υπουργό ΠροΠο, μιλώντας για ομολογία στελεχιακής ένδειας από αποτυχία της «δήθεν επιτελικής» κυβέρνησης Μητσοτάκη, που στην πράξη απέχει από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024