Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τον Σωτήρη Τσιόδρα συνάντησε η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας - Στο επίκεντρο ο κορονοϊός

Τον Σωτήρη Τσιόδρα συνάντησε η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας – Στο επίκεντρο ο κορονοϊός

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε την σύμπτωση της γρίπης Η1Ν1 με την αναζωπύρωση του Covid, που οδηγεί σε περισσότερη πίεση στα νοσοκομεία, αλλά είπε πως «η κατάσταση είναι απολύτως υπό έλεγχο»

Με τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σωτήρη Τσιόδρα, συναντήθηκαν ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και η αναπληρωτής υπουργός, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν τα δεδομένα για τον κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μεγάλη αύξηση κρουσμάτων της νέας υποπαραλλαγής JN.1.

Νωρίτερα, ο νέος υπουργός Υγείας, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, σημειώνοντας κατ’ αρχάς πως δεν πρέπει να δημιουργούμε στον κόσμο ανησυχία.

«Πέρυσι, δηλαδή όλο το 2022, είχαμε 120.000 εμβολιασμούς για Covid. Το 2023 ξεπεράσαμε τις 177.000 και έχουμε ήδη για τον Ιανουάριο 42.460 κλεισμένα ραντεβού, άρα πάμε σε εμβολιασμούς κυρίως ευάλωτων συμπολιτών, καλύτερα από πέρυσι», όπως είπε.

Προσέθεσε πως, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 15νθημέρου των εορτών, «δηλαδή 18/12 με 1/1 πέρυσι, είχαμε 120 διασωληνωμένους, ενώ φέτος 49. Πέρυσι είχαμε 339 θανάτους, φέτος 140. Το λέω, γιατί υπάρχει μια εικόνα γενικευμένης καταστροφής. Δεν υπάρχει», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αυτό που υπάρχει είναι η σύμπτωση της γρίπης Η1Ν1 με την αναζωπύρωση του Covid και αυτό οδηγεί σε περισσότερες εισαγωγές, σε περισσότερη πίεση στα νοσοκομεία. Όμως η κατάσταση είναι απολύτως υπό έλεγχο και η αναπληρώτρια υπουργός κυρία Αγαπηδάκη, που είχε την ευθύνη του προγράμματος, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με πάθος και αφοσίωση στο έργο της και θέλω να τη συγχαρώ για αυτό. Κατά συνέπεια, μην δημιουργούμε εικόνα καταστροφής», ανέφερε.

Για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, «με έναν πιο ασφαλή τρόπο μειώνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης των ιώσεων».

«Επαναλαμβάνω, είμαστε σε μία περίοδο έξαρσης ταυτόχρονα του Covid και της γρίπης. Αυτό θα κρατήσει όλο τον Ιανουάριο ασφαλώς. Η γρίπη συνήθως κρατάει μέχρι μέσα Φεβρουαρίου, κάπου εκεί αρχίζει και πέφτει, άρα μέχρι εκεί θα υπάρχει αυτή η σχετική πίεση. Αυτό δεν σημαίνει όμως σε καμία περίπτωση ότι θα σταματήσουμε την κοινωνική μας δραστηριότητα και την οικονομική μας ζωή», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Sports in

Αναποφάσιστος ο Λεμπρόν – Οι σκέψεις για το μέλλον του (vid)

Ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά την ήττα-αποκλεισμό από τους Νάγκετς εμφανίστηκε αναποφάσιστος για το μέλλον του στους Λέικερς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024