Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Ομοιότητες και διαφορές

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Ομοιότητες και διαφορές

Πώς το επικείμενο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο Γ. Καραϊσκάκης ενδέχεται να κρίνει πολλά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος;

Τι μας έδειξε η αγωνιστική, η πρώτη του νέου έτους που έγινε μεσούσης της εβδομάδας; Πως το επικείμενο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο Γ. Καραϊσκάκης ενδέχεται να κρίνει πολλά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Γιατί δεν είναι μυστικό πως …παραμονεύει ο ΠΑΟΚ προκειμένου να εκμεταλλευτεί το (όποιο) αποτέλεσμα, αν ασφαλώς ο Δικέφαλος βγει αλώβητος από τη δική του δοκιμασία, τη μάχη εκτός έδρας με τον, πληγωμένο ένεκα του τρόπου που ηττήθηκε στην Τρίπολη, Αρη.

Στο ζητούμενο, όμως: «Δεν υπάρχει δικαιολογία, η νοοτροπία της ομάδας δεν ήταν αυτή που έπρεπε», ανέφερε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μετά την ήττα του Ολυμπιακού στη Λαμία και είναι γεγονός πως ο διεθνής «άσος» είπε όλη την αλήθεια. Την κοίταξε κατάματα και απέφυγε να ωραιοποιήσει τα πράγματα.

Θα έλεγε κάποιος πως ο Πασχαλάκης ήταν ο καλύτερος του Ολυμπιακού στη Λαμία, ένας γκολκίπερ που μολονότι δέχθηκε σχετικά …κρύος και νωρίς το γκολ από τον Βικίντας Σλίβκα, στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του και εν πολλοίς κράτησε τους Ερυθρόλευκους.

Και επιπρόσθετα, δεν δίστασε να φωνάξει, να ταρακουνήσει τους αμυντικούς, δείγμα πως αντιλαμβανόταν πως κάτι δεν πήγαινε πρίμα στα μετόπισθεν της ομάδας του. Και εδώ βρίσκεται το κοινό σημείο του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

Ο Πασχαλάκης στη μέρα του δείχνει τοπ τερματοφύλακας. Μήπως, άραγε, δεν είναι αξιόπιστος όταν βρίσκεται σε καλό… φεγγάρι ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς; Ο «κίπερ» της ΑΕΚ επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα, ξεπέρασε το ζήτημα του τραυματισμού του, έμεινε στον πάγκο ο Αθανασιάδης, οπότε οι οπισθοφύλακες ένιωσαν μεγαλύτερη ασφάλεια στο ματς με τον Βόλο. Δύο φορές σε πάνω κάτω ίδια φάση, ο Στάνκοβιτς έβαλε «στοπ» στους αντιπάλους και ενόσω το σκορ ήταν εύθραυστο. Είχε «απαντήσεις» σε πιο δύσκολες περιπτώσεις σε σχέση με τον Αθανασιάδη που τα έκανε μαντάρα στις Σέρρες…

Και η επίθεση των ομάδων; Ιδού ένα άλλο καλό ερώτημα. Ο Ολυμπιακός πασιφανώς δυσκολεύεται. Στα τρία τελευταία παιχνίδια, κατά σύμπτωση και τα τρία μακριά από το Νέο Φάληρο, αυτά με τον Πανσερραϊκό, τον Ατρόμητο και τη Λαμία, δεν βρίσκει με άνεση δίχτυα. Μόνο στις Σέρρες σημάδεψε σωστά ο Ελ Αραμπί από το σημείο του πέναλτι- ναι, μόνο με στημένη φάση βάζει γκολ ο Ολυμπιακός.

Θα μπορούσε και στη Λαμία, πλην όμως ο Φορτούνης λες και σημάδεψε το δοκάρι και έχασε το πέναλτι, όπως δεν τα κατάφερε και τον Φεβρουάριο του ’19 όταν στο Γ. Καραϊσκάκης απέτυχε να νικήσει τον (τότε τερματοφύλακα της Λαμίας) Σαράνοφ, σε ματς κυπέλλου που τελικά χάθηκε για τον Ολυμπιακό το εισιτήριο της πρόκρισης. Και τότε στο …δεξί χέρι του γκολκίπερ η μπάλα, όπως και το απόγευμα της Τετάρτης έστω κι αν η μπάλα πήγε ψηλά.

Ο Ολυμπιακός δεν βρίσκει γκολ από τους κεντρικούς κυνηγούς, μολονότι είναι γεγονός πως στο Περιστέρι έφτιαξε πολλές ευκαιρίες και (δίκαια) νιώθει αδικημένος από κάποιες διαιτητικές αποφάσεις. Εκλεισε τον Ατρόμητο, είχε την πρωτοβουλία, κάτι του έλειπε όμως πριν από την τελική φάση.

Στη Λαμία τα πάντα ήταν διαφορετικά, χωρίς έμπνευση η επίθεση και δεν έδωσε λύση ούτε ο Ναβάρο, ο ισπανός στράικερ που αποκτήθηκε πρόσφατα και ήταν η πρώτη μεταγραφή του χειμερινού παζαριού. Πώς να έχει προσαρμοστεί τόσο γρήγορα στο παιχνίδι των συμπαικτών του; Μπορεί να έχει κάποιο …αντικλείδι ο Ζέλσον Μαρτίνς με τις κλειστές ντρίμπλες και την κλάση; Θα το δούμε.

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024