Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα... χνάρια του Πέτζα: Ο 19χρονος Αντρέι Στογιάκοβιτς, το ΝΒΑ και η... Εθνική Ελλάδας (vids)

Στα… χνάρια του Πέτζα: Ο 19χρονος Αντρέι Στογιάκοβιτς, το ΝΒΑ και η… Εθνική Ελλάδας (vids)

Ο 19χρονος γιος του Πέτζα Στογιάκοβιτς, Αντρέι, που αγωνίζεται στο Στάνφορντ, ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του, έχει το ΝΒΑ και την Ευρώπη στα... πόδια του και κάνει σκέψεις για την Ελλάδα

Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Ευρωπαίους που έχουν αγωνιστεί στο NBA και είναι αναμφίβολα ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ο «Πέτζα» έγινε σήμα κατατεθέν των Σακραμέντο Κινγκς, ενώ παρότι έχει «κρεμάσει» εδώ και πολλά χρόνια τα παπούτσια του, ο γιος του Αντρέι βαδίζει στα χνάρια του και προετοιμάζεται για μια καριέρα ανάλογη με τον πατέρα του.

Ο Αντρέι Στογιάκοβιτς ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του

Ο 19χρονος Στογιάκοβιτς τζούνιορ, έχει «τρελάνει» ήδη τους παράγοντες και τους σκάουτερ στο ΝΒΑ, αλλά και της Euroleague, παρακολουθούν από κοντά την περίπτωση του και περιμένουν αν θα δηλώσει συμμετοχή σε κάποιο από τα επόμενα ντραφτ. Ο Αντρέι Στογιάκοβιτς αγωνίζεται εδώ και λίγους μήνες στο κολέγιο του Στάνφορντ, ενώ βρέθηκε και στην Ελλάδα, για φιλικά προετοιμασίας.

Σύμφωνα με τους σκάουτερ στις ΗΠΑ και όχι μόνο ο γιος του Πέτζα έχει πολλά κοινά στοιχεία στο παιχνίδι του με τον πατέρα του, είναι αλτικότατος, έχει τρομερή ικανότητα στο σουτ, αλλά και στη δημιουργία και μπορεί να γίνει μια σύγχρονη version του Σέρβου παλαίμαχου σταρ. Στο Στάνφορντ λόγω της ικανότητας του, αλλά και του επιθέτου του περιμένουν πολλά, ενώ οι εκτιμήσεις και οι αναλύσεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού λένε ότι είναι θέμα χρόνου να μπει σε ντραφτ και να αγωνιστεί στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Μπορεί η ομάδα του να ηττήθηκε με 89-77, αλλά ο νεαρός άσος σημείωσε 18 πόντους κι έδειξε πως έχει πάρει πολλά από τον πατέρα του με τις κινήσεις του στο παρκέ. Είχε 3/5 τρίποντα και 4/9 δίποντα και από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι έχει ένα «διαμάντι» στα χέρια του το Στάνφορντ.

Ο μισός… Έλληνας Αντρέι και η προοπτική της Εθνικής

Ο Στογιάκοβιτς έχει μισή καταγωγή από τη Σερβία και μισή από την Ελλάδα λόγω της γυναίκας του Πέτζα, Αλέκα Καμηλά. Αυτό σημαίνει ότι θα κληθεί να αποφασίσει σε ποια εθνική ομάδα θέλει να αγωνιστεί στην καριέρα του.

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Αντρέι δεν έχει αποφασίσει αν θέλει να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας ή σε εκείνη της Σερβίας. Παράλληλα, ο ίδιος στο παρελθόν έχει πει πως θα ένιωθε περήφανος αν θα έπαιζε κάποια στιγμή είτε στη μία είτε στην άλλη, ενώ περιμένει πως και πως να αγωνιστεί στα παρκέ του ΝΒΑ.

Το μέλλον του προμηνύεται λαμπρό από τους σκάουτερ και τους… ανιχνευτές ταλέντων, ενώ το στιλ θυμίζει όντως τον Πέτζα, μιας και ο 19χρονος έχει δουλέψει πολύ με τον πατέρα του σε προσωπικό επίπεδο, ειδικά στην περίοδο της καραντίνας για τον κορωνοϊό, που ήταν και το… εφαλτήριο για να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μπάσκετ.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024