Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπάρκας: «Ο Χρυσοχοΐδης είχε αποπεμφθεί γιατί δεν μπορούσε να ελέγξει το οργανωμένο έγκλημα»

Μπάρκας: «Ο Χρυσοχοΐδης είχε αποπεμφθεί γιατί δεν μπορούσε να ελέγξει το οργανωμένο έγκλημα»

Υπάρχει έλλειμμα πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών, εκεί που αυτοθαυμαζόταν ότι ήταν το προνομιακό της πεδίο

Για «έλλειμμα πολιτικής για την ασφάλεια των πολιτών» που «οδηγεί σε ξαναζεσταμένα φαγητά», κάνει λόγο ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Μπάρκας, με αφορμή τον ανασχηματισμό και συγκεκριμένα την επανατοποθέτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο ΠΡΟΠΟ.

«Η δεύτερη αλλαγή μέσα σε έξι μόλις μήνες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν αποδεικνύει μόνο τα λάθη, τις αστοχίες και τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς ενός ή λίγων ατόμων» σημειώνει ο κ. Μπάρκας και προσθέτει:

«Δεύτερη αλλαγή μέσα σε έξι μήνες στο υπουργείο αναδεικνύεται το έλλειμμα πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών»

«Αναδεικνύουν έλλειμμα πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών, που αυτοθαυμάζονταν ότι ήταν το προνομιακό της πεδίο. Έλλειμμα πολιτικής που οδηγεί σε πρωτόγνωρη ανασφάλεια πολιτών και αστυνομικών υπαλλήλων».

Επαναφέρει αυτός που ο ίδιος είχε αποπέμψει

Ο κ. Μπάρκας συνεχίζει λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός «χρησιμοποιεί το ‘rotation’, τοποθετώντας για μια ακόμη φορά τον κ. Χρυσοχοΐδη ως υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Τον ίδιο που είχε αποπέμψει κατά την πρώτη του κυβερνητική θητεία, γιατί δεν μπορούσε να ελέγξει το οργανωμένο έγκλημα, με τις συμμορίες του υπόκοσμου να λύνουν τις διαφορές τους με όπλα σε κεντρικά σημεία της Αθήνας».

«Τον ίδιο, που έχει συνδέσει το όνομά του με την αφαίμαξη προσωπικού από τις μάχιμες υπηρεσίες αστυνόμευσης και ασφάλειας, για να βλέπουμε αυτή την κατάσταση που επικρατεί σήμερα», προσθέτει και καταλήγει τονίζοντας ότι «αυτά ‘επιβραβεύει’ ο κ. Μητσοτάκης με αυτή του την επιλογή».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024