Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι «δίδυμοι πύργοι» και ένα must win παιχνίδι στο ΣΕΦ (pics, vids)

Οι «δίδυμοι πύργοι» και ένα must win παιχνίδι στο ΣΕΦ (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη κόντρα στην Αρμάνι παίζει κομβικό ματς με τη Μονακό στο ΣΕΦ - Η... εξάρτηση από τους Φαλ, Μιλουτίνοφ και το «πρέπει» για την πρόκριση, αλλά και την τετράδα.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ για την 18η αγωνιστική της Euroleague και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο 2024. Οι ερυθρόλευκοι είχαν τον έλεγχο σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του παιχνιδιού, ένα «μπλακ άουτ» τους έβαλε σε μπελάδες στην τέταρτη περίοδο, όμως στο φινάλε επικράτησαν με 79-74 και «πάτησαν» γερά στη «μάχη» της οκτάδας.

Πλέον, τα βλέμματα είναι στραμμένα στο ματς στο Φάληρο κόντρα στη Μονακό, όπου ο Ολυμπιακός έχει το «πρέπει» λόγω έδρας, αλλά και της ήττα στο Πριγκιπάτο. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αν κερδίσει θα είναι σε ακόμη καλύτερη θέση για την πρόκριση, αλλά και… ενεργός στο «κόλπο» της τετράδας, αφού θα ανέβει σε ρεκόρ 11-8.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Ολυμπιακού στο «5» και η Μονακό

Ο Ολυμπιακός μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση από τα δύο του «5αρια» κόντρα στην Αρμάνι, περιμένει ανάλογη βραδιά τόσο από τον Μουσταφά Φαλ όσο και από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Οι «δίδυμοι πύργοι» του Ολυμπιακού είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες στο παιχνίδι που θέλει να παίξει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ειδικά από τη στιγμή που είναι και οι δύο διαθέσιμοι.

Κόντρα στην Αρμάνι του Ετόρε Μεσίνα, ο Φαλ ήταν ο MVP με μια απίθανη και γεμάτη εμφάνιση και με 100% ευστοχία. Είχε συνολικά 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος σε άμυνα και επίθεση, παίζοντας 22 λεπτά περίπου. Από την άλλη, μεγάλη εμφάνιση έκανε και ο «Μίλου» έχοντας σε 18.30 λεπτά περίπου 13 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ και 4/6 σουτ.

Ο Ολυμπιακός έχει την τύχη να διαθέτει το καλύτερο δίδυμο ψηλών στην Ευρώπη και εφόσον είναι υγιείς και οι δύο ο Μπαρτζώκας έχει την ευχέρεια να χρησιμοποιεί όποιον ταιριάζει καλύτερα στα ματς, αλλά και όποιον είναι σε καλύτερη κατάσταση. Στο ΣΕΦ απέναντι στους Ιταλούς, τόσο ο ένας όσο και ο άλλος ήταν καταλυτικοί, ενώ έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι των…. αυτοματισμών των Πειραιωτών.

Με τη Μονακό τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα, αφού διαθέτει στο «5» παίκτες ο Χολ και ο Μοτιεγιούνας που μπορούν να παίξουν μακριά από το καλάθι, αλλά έχουν και περισσότερα φυσικά προσόντα. Και πάλι, όμως στην επίθεση ο Ολυμπιακός θα έχει ισχυρό προβάδισμα στο «5» και θα πρέπει να τροφοδοτήσει είτε τον Γάλλο είτε τον Σέρβο «γίγαντα».

Τα νούμερα Φαλ-Μιλουτίνοφ και το σερί

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός από τον Φαλ παίρνει 7,5 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3,1 ασίστ, αλλά και 1,4 μπλοκ, ενώ ο Γάλλος έχει βαθμολογία 15,4 στο σύστημα αξιολόγησης στην καλύτερη σεζόν του στο λιμάνι.

Από την άλλη ο Μιλουτίνοφ έχει 8,5 πόντους, 4,4 ριμπάουντ, 0,8 ασίστ και 0,6 μπλοκ, ενώ έχει 13,4 βαθμολογία στο σύστημα αξιολόγησης. Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία όμως είναι ότι στα τελευταία ματς είναι στο 100% και οι δύο και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο Ολυμπιακός σε αυτό το διάστημα μετράει 3 σερί νίκες και ανεβαίνει συνεχώς…

Εξάλλου από το καλοκαίρι και ο Ολυμπιακός και ο Μπαρτζώκας, αλλά και οι αντίπαλοι του γνώριζαν την ποιότητα που διαθέτουν οι Πειραιώτες στη θέση του σέντερ. Και ότι αν είναι καλά και οι δύο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για οποιονδήποτε αντίπαλο.

Tα στατιστικά του Φαλ

Τα στατιστικά του Μιλουτίνοφ

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024