Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυξήσεις στους πάγκους των λαϊκών αγορών φέρνει το πλαστικό χρήμα

Αυξήσεις στους πάγκους των λαϊκών αγορών φέρνει το πλαστικό χρήμα

Τις προμήθειες των τραπεζών από τη χρήση των POS καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές.

Ξεκίνησε η εφαρμογή της χρήσης μηχανημάτων POS σε λαϊκές αγορές, ταξί και ψιλικατζίδικα και ήδη καταναλωτές και επαγγελματίες προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Δειλά – δειλά, έμποροι και καταναλωτές προσαρμόζονται στη νέα κατάσταση, όμως σε ελάχιστους πάγκους στις λαϊκές αγορές έχουν εμφανιστεί τα τερματικά των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, δεύτερη μέρα εφαρμογής της υποχρεωτικής χρήσης pos, κάποιοι πωλητές ήδη προεξοφλούν ότι το κόστος της τραπεζικής προμήθειας θα βγει από την τσέπη του καταναλωτή.

Κάποιοι επιχειρηματίες που είχαν φροντίσει να προμηθευτούν τα POS πολύ πριν γίνει υποχρεωτικό, διαπιστώνουν, όπως λένε, ότι δεν εξυπηρετεί τις πολύ μικρού ύψους συναλλαγές.

Καθολική εφαρμογή χρήσης POS, μηχανημάτων αποδοχής πιστωτικών και χρεωστικών καρτών

«Με τη νέα χρονιά υποδεχόμαστε και μια νέα εποχή για τις λαϊκές αγορές με την καθολική εφαρμογή χρήσης POS, μηχανημάτων αποδοχής πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, που καθίσταται πλέον υποχρεωτική προς όφελος όλων για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση καταναλωτών και πωλητών ικανοποιώντας έτσι ένα διαχρονικό αίτημα του κλάδου», ανέφερε προ ολίγων ημερών σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοκινητιστές

Στο μεταξύ, προβλήματα με τη σύνδεση του ίντερνετ σε απομακρυσμένα σημεία φοβούνται ότι θα έχουν οι οδηγοί ταξί. Παραδέχονται, πάντως, ότι οι επιβάτες τους ζητούν συχνά να πληρώσουν με κάρτα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο για τους επαγγελματίες που δεν θα προμηθευτούν το τερματικό για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το πρόστιμο είναι τσουχτερό καθώς αγγίζει τα 1.500 ευρώ, έχουν όμως δύο μήνες περιθώριο προκειμένου να το εγκαταστήσουν και να το συνδέσουν στην ταμειακή τους μηχανή.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024