Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
HAE: Νέα εταιρία της βασιλικής οικογένειας με περιουσιακά στοιχεία 27 δισ. δολαρίων

HAE: Νέα εταιρία της βασιλικής οικογένειας με περιουσιακά στοιχεία 27 δισ. δολαρίων

Η εταιρεία με την ονομασία 2PointZero θα μεταφερθεί στην αξίας 239 δισεκατομμυρίων δολαρίων International Holding Co. (IHC)

Μια νέα εταιρεία χαρτοφυλακίου, με περιουσιακά στοιχεία αξίας 100 δισεκατομμυρίων ντιρχάμ (27 δισεκατομμυρίων δολαρίων) και δραστηριότητα σε τομείς που κυμαίνονται από τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες έως τα ορυχεία, δημιουργεί η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία του Άμπου Ντάμπι.

Η νέα εταιρεία με την ονομασία 2PointZero, θα μεταφερθεί στην αξίας 239 δισεκατομμυρίων δολαρίων, International Holding Co. (IHC) του Άμπου Ντάμπι,  στην οποία επικεφαλής είναι ένα βασικό μέλος της βασιλικής οικογένειας του εμιράτου. Οι συμμετοχές της θα περιλαμβάνουν τμήματα της εκτεταμένης αυτοκρατορίας του σεΐχη Tahnoon bin Zayed Al Nahyan, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά την Τρίτη.

Το Lunate, το νεότερο ταμείο του Άμπου Ντάμπι, θα αποτελεί μέρος του 2PointZero. Η International Resources Holding, η οποία τον περασμένο μήνα επένδυσε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο ορυχείο χαλκού Mopani της Ζάμπια, θα μεταφερθεί επίσης στο όχημα.

Άλλες συμμετοχές θα περιλαμβάνουν την ιδιωτική επενδυτική εταιρεία Chimera, την αιγυπτιακή Beltone Financial, την εταιρεία εξόρυξης κρυπτονομισματων Citadel Technologies και την Sagasse Investments με επίκεντρο τη Μέση Ανατολή.

Οι μετοχές της IHC σημείωσαν άνοδο έως και 3,2% την Τετάρτη, τη μεγαλύτερη των τελευταίων πέντε μηνών, προσθέτοντας περίπου 7,5 δισ. δολάρια στην αγοραία αξία της εταιρείας.

Ο σεΐχης Tahnoon, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και αδελφός του προέδρου της χώρας, είναι de facto επικεφαλής των επιχειρήσεων της οικογένειας Al Nahyan. Με την πάροδο των ετών, έχει αναδειχθεί σε έναν από τους επιχειρηματίες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, και τώρα ηγείται δύο ταμείων πλούτου, μιας ιδιωτικής επενδυτικής εταιρείας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και του μεγαλύτερου δανειστή της χώρας.

Μια «αυτοκρατορία» με επενδύσεις στην τεχνολογία

Η IHC αποτελεί βασικό μέρος αυτής της αυτοκρατορίας. Κάποτε ήταν μια άσημη εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας, σήμερα έχει διπλάσιο μέγεθος από την Goldman Sachs Group Inc. και την Blackstone Inc.

Άλλες οντότητες που ελέγχονται από τον σεϊχη Tahnoon έχουν επίσης επιδιώξει να επενδύσουν σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των πρώιμων σκέψεων για την αγορά της Standard Chartered Plc και της Lazard Ltd. πέρυσι.

Οι εταιρείες του έχουν επίσης βρεθεί στο επίκεντρο της προσπάθειας του Αμπού Ντάμπι στην τεχνολογία με επενδύσεις στην ιδιοκτήτρια της TikTok Inc., την κινεζική εταιρεία ByteDance Ltd. και ένα ταμείο ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που στοχεύει σε ευκαιρίες στον τομέα.

Ο σεΐχης Tahnoon επιβλέπει την κορυφαία εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης του Άμπου Ντάμπι, την G42. Η εταιρεία συνεργάζεται με την Cerebras Systems Inc. που πρόσφατα κατασκεύασε τον πρώτο από τους εννέα υπερυπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης ως εναλλακτική λύση στα συστήματα που χρησιμοποιούν τεχνολογία της Nvidia Corp.

Η κατασκευάστρια εταιρεία ChatGPT OpenAI έχει πραγματοποιήσει συζητήσεις για την άντληση χρηματοδότησης για μια νέα επιχείρηση τσιπ με την εταιρεία, ανέφερε το Bloomberg πέρυσι.

Η IHC έχει επίσης εισέλθει στον χώρο και παρουσίασε τον Δεκέμβριο μια κοινοπραξία με τον ινδικό όμιλο Adani Group.

«Η αφοσίωσή μας στην τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη είναι εμφανής στη δέσμευσή μας να αναπτύσσουμε λύσεις που επαναπροσδιορίζουν κλάδους όπως οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η επενδυτική τραπεζική και η διαχείριση πόρων», ανέφερε στην ανακοίνωση ο Σεΐχης Ταχνούν, ο οποίος είναι πρόεδρος της IHC.

Πηγή ΟΤ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024