Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Σούνακ διαβεβαιώνει τον Ζελένσκι για την ακλόνητη υποστήριξη του Λονδίνου και το 2024

Ο Σούνακ διαβεβαιώνει τον Ζελένσκι για την ακλόνητη υποστήριξη του Λονδίνου και το 2024

Ο Ρίσι Σούνακ «υπογράμμισε τις προσπάθειες που καταβάλλει το Ηνωμένο Βασίλειο» για την παροχή στρατιωτικής και διπλωματικής υποστήριξης στο Κίεβο

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για την ακλόνητη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου το 2024 και μελλοντικά, εφόσον χρειαστεί.

Στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν την Τρίτη οι δύο ηγέτες, ο Σούνακ «υπογράμμισε τις προσπάθειες που καταβάλλει το Ηνωμένο Βασίλειο για την παροχή στρατιωτικής και διπλωματικής υποστήριξης στην Ουκρανία», συμπεριλαμβανομένων περαιτέρω παραδόσεων οπλικών συστημάτων, ανέφερε η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

Εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και στους τραυματίες των σφοδρών αεροπορικών επιθέσεων της Ρωσίας κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Το Λονδίνο ανακοίνωσε την Παρασκευή την παράδοση περίπου 200 αντιαεροπορικών πυραύλων στην Ουκρανία για να ενισχύσει την άμυνά της, καλώντας τους συμμάχους «να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους» για να υποστηρίξουν στρατιωτικά το Κίεβο

Η Ρωσία εξαπέλυσε το πρωί νέο μπαράζ επιθέσεων στην Ουκρανία, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας 119, κυρίως στο Κίεβο και στο Χάρκοβο, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Είχε προηγηθεί η απειλή του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι θα εντείνει τους βομβαρδισμούς ως αντίποινα για την ουκρανική επίθεση στο Μπέλγκοροντ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους.

Άνω των 5 δισ. η βρετανική βοήθεια στην Ουκρανία

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Ντάουνινγκ Στριτ, οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης «τις τελευταίες εξελίξεις στη σύγκρουση, ιδιαίτερα την πρόοδο που σημειώθηκε στη Μαύρη Θάλασσα και τις επιτυχίες της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας, η οποία ενισχύθηκε με πυραύλους εδάφους-αέρος από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Το Λονδίνο ανακοίνωσε την Παρασκευή την παράδοση περίπου 200 αντιαεροπορικών πυραύλων στην Ουκρανία για να ενισχύσει την άμυνά της, καλώντας τους συμμάχους «να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους» για να υποστηρίξουν στρατιωτικά το Κίεβο.

Από την αρχή του προηγούμενου έτους, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει στείλει άρματα μάχης Challenger 2, τρία αυτοκινούμενα πυροβόλα AS-90, εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Η αξία της βρετανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία εκτιμάται πως ανέρχεται συνολικά σε 5,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ποιος είναι ο λόγος που ο Παναθηναϊκός θα παίξει στην «Aleksandar Nikolić Hall» με τη Μακάμπι

Ο λόγος που τα δύο παιχνίδια των playoffs της EuroLeague ανάμεσα σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Παναθηναϊκό θα γίνουν στη γνωστή «Χάλα Πιονίρ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024