Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ολοκληρώθηκαν οι δημαιρεσίες στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης – Νέος Πρόεδρος ο Σπύρος Βούγιας

Ολοκληρώθηκαν οι δημαιρεσίες στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης – Νέος Πρόεδρος ο Σπύρος Βούγιας

Εξελέγησαν και τα μέλη της δημοτικής επιτροπής.

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα (ο2/01) οι δημαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και την εκλογή των μελών της Δημοτικής Επιτροπής.

Με ευρεία πλειοψηφία (40 ψήφοι υπέρ – 3 λευκά) εξελέγησαν στη θέση του Προέδρου του Σώματος ο Σπύρος Βούγιας από τη διοικούσα παράταξη «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη», του Αντιπροέδρου ο Χάρης Αηδονόπουλος από την παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και της Γενικής Γραμματέως η Ελισάβετ (Έλσα) Αλατσίδου από την παράταξη «Θεσσαλονίκη για Όλους» με επικεφαλής τον Σπύρο Πέγκα.

Για την εννεαμελή Δημοτική Επιτροπή που θα ασκεί πλέον τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Εκτελεστικής Επιτροπής εξελέγησαν μετά από ψηφοφορία οι Λάζαρος Ζαχαριάδης, Γιώργος Αρβανίτης, Γιώργος Δημαρέλος, Πρόδρομος Νικηφορίδης και Αθανάσιος Ζιώγας από την παράταξη «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη», Σωκράτης Δημητριάδης και Μιχάλης Κούπκας από την παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη» και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος («Θεσσαλονίκη για Όλους»).

Ως αναπληρωματικοί εξελέγησαν από τη διοικούσα παράταξη οι Σαράντης Μονοπόρτης, Κώστας Βασιλόπουλος, Δήμητρα Αγκαθίδου, Έφη Θεοδωράκη και Παντελής Καζαντζίδης, ενώ από την αντιπολίτευση οι Ελισάβετ (Έλσα) Αλατσίδου, Μάκης Κυριζίδης, Βασίλης Τομπουλίδης και Μαρία Κέκη.

Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής ορίστηκε από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη ο Βασίλης Γάκης.

«Eυχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη που δείξατε σήμερα στο πρόσωπο μου»

Στο χαιρετισμό του ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Σπύρος Βούγιας σημείωσε τα εξής:

«Αγαπητέ μου Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη που δείξατε σήμερα στο πρόσωπο μου, προτείνοντας και εκλέγοντας με και μάλιστα με ισχυρή πλειοψηφία στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τα επόμενα δυόμισι χρόνια. Αποτελεί πραγματικά μεγάλη τιμή και πρόκληση για εμένα να ανταποκριθώ επάξια στις υψηλές απαιτήσεις της αποστολής μου.

Παρακολουθώ από κοντά τα τελευταία χρόνια με θλίψη τη διαρκή υποβάθμιση του σώματος σε ένα απογυμνωμένο από αρμοδιότητες και κύρος διακοσμητικό όργανο και αναρωτιέμαι διαρκώς πώς θα μπορούσε να ξαναβρεί τη χαμένη του αξιοπιστία και να αποκτήσει σύγχρονο νόημα, ζωντανό περιεχόμενο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον και χρησιμότητα για τους πολίτες.

Πρώτος μου στόχος επομένως είναι να αποκαταστήσουμε αρχικά την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του και να επινοήσουμε τρόπους ώστε αυτό το μοναδικό εργαλείο δημοκρατικής εκπροσώπησης και συμμετοχικής διαβούλευσης να καταστεί ένα ανοιχτό εργαστήριο αναστοχασμού και δράσης πάνω στα προβλήματα, τη νέα ταυτότητα και το μέλλον της πόλης. Και δεύτερος, εξίσου σημαντικός, είναι η υποχρέωσή μας να καταλήγουμε κάθε φορά σε ορθολογικές αποφάσεις μετά από εξαντλητικό και υψηλού επιπέδου διάλογο, ώστε να μπορεί τελικά η διοίκηση να προωθεί το έργο της για το καλό της πόλης.

Αυτά, όμως, έχουμε μια ολόκληρη θητεία μπροστά μας για να τα αποδείξουμε όλοι μαζί, στην πράξη. Θα ξεκινήσουμε αυτή την εβδομάδα με μια άτυπη συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων για να συζητήσουμε ένα επικαιροποιημένο σχέδιο λειτουργίας του δημοτικού μας συμβουλίου και θα ακολουθήσει η πρώτη τακτική μας συνεδρίαση στα μέσα Ιανουαρίου.

Αισθάνομαι, τέλος, πως αυτή η διάκριση που μου αποδώσατε σήμερα αποτελεί, ίσως, και μια άυλη ανταπόδοση στην πολύχρονη (αν και Σισσύφεια) προσπάθεια μου για τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής του πολίτη.

Εύχομαι σε όλες και όλους καλή χρονιά και καλή μας θητεία!»

inSports

Τα backstage από την φωτογράφιση της Εθνικής με… σουτέρ Σπανούλη (vid)

Η ΕΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο της φωτογράφισης της Εθνικής με όσα έγιναν πίσω από τις κάμερες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024