Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το Βερολίνο περνάει από το ΣΕΦ

Το Βερολίνο περνάει από το ΣΕΦ

Κομβικός ο ρόλος της έδρας για τον Ολυμπιακό.

Αρχίζοντας τη νέα χρονιά (και το δεύτερο γύρο) της Ευρωλίγκας με δυο κομβικά παιχνίδια στο ΣΕΦ με την Αρμάνι Μιλάνο την Τρίτη και τη Μονακό την Πέμπτη ο Ολυμπιακός οφείλει πλέον να προστατεύσει την έδρα του.

Η οποία εφέτος έχει «πληγωθεί» τετράκις από όλες τις ισπανικές ομάδες (Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Ρεάλ και Βαλένθια)!

Με αποτέλεσμα να κλείσει τον πρώτο γύρο με οριακό προβάδισμα εντός έδρας (5-4).

Πέρυσι οι πρωταθλητές Ελλάδας γνώρισαν 3 ήττες στο γήπεδό τους και μάλιστα όχι από παραδοσιακό μεγάλο αντίπαλο. Είχαν ηττηθεί από τη Μονακό, τη Βαλένθια και τον Ερυθρό Αστέρα και αυτά μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου όπου είχαν ρεκόρ 5-3 στο Φαληρικό στάδιο.

Όμως σε έναν καταπληκτικό δεύτερο γύρο δεν άφησαν καμία ομάδα να χαμογελάσει στον Πειραιά και με ένα σερί 9-0 εντός έδρας κατέκτησαν την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, επίτευγμα που για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωλίγκας σημείωνε ελληνική ομάδα.

Μάλιστα σε αυτές τις 9 συνεχόμενες νίκες στην έδρα του στο δεύτερο γύρο ο Ολυμπιακός είχε αντιμετωπίσει και τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μπαρτσελόνα, τον Παναθηναϊκό και την Εφές σε ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα όπου οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πήραν άριστα. Η πειραϊκή ομάδα ηττήθηκε και πάλι στο ΣΕΦ στο δεύτερο παιχνίδι των πλέι οφ με τη Φενέρμπαχτσε χάνοντας προσωρινά το πλεονέκτημα έδρας το οποίο ανάκτησαν άμεσα στο επόμενο παιχνίδι με το μεγάλο τρίποντο του Κώστα Σλούκα.

Εφόσον οι Ερυθρόλευκοι μπορέσουν να κάνουν το 2/2 στην αυγή της νέας χρονιάς έχουν όλα τα φόντα να επαναλάβουν την περσινή του πορεία στο γήπεδό τους καθώς θα έχουν πλέον ως πιο δύσκολο παιχνίδι αυτό με τον Παναθηναϊκό.

Εάν καταφέρουν να επαναλάβουν τον περσινό δεύτερο γύρο στο ΣΕΦ, ναι μεν αυτή τη φορά η πρώτη θέση μοιάζει (και είναι) όνειρο απατηλό, με τη Ρεάλ να έχει στον πρώτο γύρο 16-1, όμως θα τους εξασφαλίσει 90% και πάνω θέση στην πρώτη οκτάδα και πλέον από την παρουσία τους στα εκτός έδρας παιχνίδια θα κριθεί εάν θα διεκδικήσουν θέση στην πρώτη τετράδα που δίνει και το πλεονέκτημα έδρας και από την οποία τώρα απέχουν μία νίκη. Ακόμα όμως και η πρώτη εξάδα, που δίνει απευθείας συμμετοχή στα πλέι οφ (χωρίς τη διαδικασία συμμετοχής στα play in) είναι σημαντική.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε πρόσφατα από το Βερολίνο με ένα απολαυστικό δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Αλμπα και μάλιστα ένα τρίτο δεκάλεπτο (27-8) που θύμισε το περσινό εκπληκτικό στον ημιτελικό του φάιναλ φορ με τη Μονακό (27-2) που είχε σαφέστατα μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και λόγω αντιπάλου αλλά και κρισιμότητας αγώνα αφού ήταν ο νοκ άουτ ημιτελικός της διοργάνωσης.

Και στα δύο αυτά δεκάλεπτα η άμυνα των πρωταθλητών ήταν για σεμινάριο και ήταν αυτή που τους έδωσε το δικαίωμα να φτάσουν στην ανατροπή με εντυπωσιακό τρόπο.

Για να επιστρέψει στο Βερολίνο ο Ολυμπιακός οφείλει και στα πιο δύσκολα παιχνίδια να αρχίσει να έχει αυτή τη συνέπεια στην άμυνά του και εφόσον είναι εφικτό χωρίς να πετάει ένα ολόκληρο ημίχρονο όπως πρόσφατα κόντρα στην Αλμπα.

«Τα αποδυτήριά μας πήραν… φωτιά στο ημίχρονο. Μιλήσαμε για το τι δεν κάναμε σωστά και βγήκαμε στην τρίτη περίοδο και τα κάναμε όλα καλά και ειδικά στην άμυνα» παραδέχτηκε ο Πήτερς για το τι έγινε πίσω από την κλειστή πόρτα των αποδυτηρίων στο Βερολίνο, ενώ όταν ρωτήθηκε ο κόουτς Μπαρτζώκας τι τους είπε και ενώ αρχικά χαμογέλασε, είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια όπως πάντα:

«Αυτό που είπα στους παίκτες ήταν πως οι αντίπαλοί μας είχαν 14 ασίστ μέχρι εκείνη τη στιγμή. Είχαν βάλει 9 τρίποντα με 55% ευστοχία. Κι εμείς από την πλευρά μας δεν προσπαθούσαμε να αλλάξουμε το ρυθμό ούτε καν κάνοντας φάουλ. Είχαμε μέχρι εκείνο το σημείο μόλις πέντε ομαδικά.

Αρχίσαμε να παίζουμε στιβαρή άμυνα στο δεύτερο μέρος. Αλλάξαμε την τακτική μας στην επίθεση και τελικά τελειώσαμε τον αγώνα με 30 ασίστ, 94 πόντους και νικήσαμε μία ομάδα που είχε επικρατήσει επί της Μπαρτσελόνα λίγες μέρες πριν».

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024