Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πολωνία: Νέες έρευνες για την παραβίαση του εναέριου χώρου από φερόμενο ρωσικό πύραυλο

Πολωνία: Νέες έρευνες για την παραβίαση του εναέριου χώρου από φερόμενο ρωσικό πύραυλο

Ο στόχος της έρευνας είναι να επιβεβαιωθεί οριστικά πως κανένα στοιχείο του αντικεμένου δεν παραμένει στο πολωνικό έδαφος

Η Πολωνία διεξάγει σήμερα νέες έρευνες για στοιχεία ενός φερόμενου ρωσικού πυραύλου, για τον οποίο υποστηρίζει πως παραβίασε χθες, Παρασκευή, το πρωί τον εναέριο χώρο της.

«Ενημερώνουμε ότι στις 30 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί χερσαία έρευνα στην περιφέρεια του Λούμπλιν για στοιχεία του αντικειμένου που παραβίασε χθες τον πολωνικό εναέριο χώρο», ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης X η διοίκηση επιχειρήσεων του πολωνικού στρατού.

Περίπου 480 στρατιώτες συμμετέχουν στην έρευνα που διεξάγεται κοντά στην πόλη Ζάμος στη νοτιοανατολική Πολωνία

«Ο στόχος της έρευνας είναι να επιβεβαιωθεί οριστικά πως κανένα στοιχείο του αντικειμένου δεν παραμένει στο πολωνικό έδαφος» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πολωνοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν χθες ότι το αντικείμενο βγήκε από τον εναέριο χώρο της Πολωνίας μέσα σε τρία λεπτά μετά την είσοδό του σ’ αυτόν, από την πλευρά των συνόρων της με την Ουκρανία.

Περίπου 480 στρατιώτες συμμετέχουν στην έρευνα που διεξάγεται κοντά στην πόλη Ζάμος στη νοτιοανατολική Πολωνία, ανακοινώθηκε από τη διοίκηση επιχειρήσεων των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων.

Χθες το βράδυ, το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον ρώσο επιτετραμμένο για να ζητήσει εξηγήσεις για την παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου από κατευθυνόμενο πύραυλο.

Αρνείται εμπλοκή το Κρεμλίνο

Για το περιστατικό ο υφυπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας κάλεσε τον επιτετραμμένο της Ρωσίας για εξηγήσεις, με αφορμή την παραβίαση του εναέριου χώρου της χώρας του από έναν πύραυλο, νωρίς σήμερα το πρωί, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο.

«Ατεκμηρίωτος ισχυρισμός – Δεν παρουσιάστηκε καμία απόδειξη» απαντά η Ρωσία

Ο υφυπουργός Βλαντισλάβ Τεοφίλ Μπαρτοσέφσκι παρέδωσε στον επιτετραμμένο της Ρωσικής Ομοσπονδίας μια νότα διαμαρτυρίας, ζητώντας μια εξήγηση για το συμβάν που σημειώθηκε το πρωί και αφορούσε την παραβίαση του εναέριου χώρου της Πολωνίας από έναν πύραυλο.

Απαίτησε επίσης να σταματήσουν αμέσως τέτοιου είδους ενέργειες, πρόσθεσε το υπουργείο.

Η Μόσχα απαντά σε αυτό το αίτημα πως η Βαρσοβία δεν παρουσίασε καμία απόδειξη σχετικά με ότι ο πύραυλος ήταν ρωσικός: «Μου έδωσαν μια διακοίνωση που περιέχει έναν ατεκμηρίωτο ισχυρισμό ότι υποτίθεται το πρωί της 29ης Δεκεμβρίου ένα ιπτάμενο αντικείμενο παραβίασε τον εναέριο χώρο της Πολωνίας και ειδικοί το αναγνώρισαν ως ρωσικό κατευθυνόμενο πύραυλο», είπε ο διπλωμάτης Αντρέι Όρντας μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

«Δεν παρουσιάστηκε καμία απόδειξη» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024